x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fabrica de ştreanguri

Fabrica de ştreanguri

de Ştefan Mitroi    |    29 Iul 2014   •   14:59

Dovadă c-avem un stat încă neputincios este că instituţiile sale de forţă nu pot interzice bătrâneţea, neputinţă ce se reflectă negativ în numărul mare de bătrâni care există! Se pare însă că DNA a găsit soluţia. Ce nu s-a putut face cu bătrâneţea, se poate face cu bătrânii. Începutul este promiţător! Într-o singură lună, trei pensionari şi-au pus ştreangul de gât, urmare a gândului c-or s-ajungă la puşcărie, aşa cum i-au ameninţat procurorii anticorupţie, pe motiv c-au dat şpagă unor doctoriţe corupte ca să le grăbească ieşirea la pensie. Cu toate că ţinta anchetatorilor sunt doctoriţele, cei trei răposaţi fiind, dacă putem spune aşa, victime colaterale, ne aflăm,  nu încape nicio îndoială, în faţa unui răsunător succes în lupta pe care statul român o poartă de 25 de ani încoace împotriva încăpăţănării celor de vârsta  a treia de a-şi prelungi viaţa nepermis de mult!  Unii, pentru că tot veni vorba, ajung la performanţa neruşinată de a  depăşi chiar vârsta de 70 de ani! Timp în care nu fac altceva decât să se plimbe pe la doctori şi farmacii, profitând de marea bunăvoinţă a bugetului de stat  care-i plăteşte fără să le ceară nimic în schimb. Uite că DNA le-a cerut, şi rezultatele se văd!

Ceea ce pare un pas mic pentru  eradicarea corupţiei în ţara noastră, este un mare salt înainte pentru economia naţională. Deocamdată, s-au economisit trei pensii într-o lună, număr ce poate creşte exponenţial  lunile următoare. Totul e ca anchetatorii să nu se lase pe tânjală. Situaţia e gravă, în sensul că bătrânii sunt încă mulţi! Întrebarea este dacă avem suficienţi procurori ca să-i dovedească pe toţi. Și,  ceea ce este şi mai trist, preşedintelui Băsescu i-au rămas numai patru luni de mandat, nu prea mai are când să facă alţii noi, după asemănarea şi chipul celor existenţi.

Deopotrivă cu enormele economii făcute la  buget , vor contribui la propăşirea economiei fabricile de ştreanguri ce e musai să se înfiinţeze cam în fiecare judeţ. Deoarece cam în fiecare judeţ sunt bătrâni. Sigur, s-ar putea încerca cu otravă. Dar cânepa, cea din care se fac ştreangurile, nu cealaltă, de tras pe nas, e mai ieftină. Plus că se înfiinţează şi-o groază de locuri de muncă. Să vedem cine o să mai aibă tupeul să spună că DNA nu este eficient. Doar să nu le vină cumva domnilor Ponta şi Cazanciuc băzdâcul de a-i pune oareşce beţe în roate. Dar n-o să le vină, fiindcă, oameni de bine cum sunt, au amândoi interesul ca economiei naţionale să-i meargă bine!

Singurul risc în toată treaba asta îl au Codruţa Koveşi şi cei din subordinea sa, risc legat de faptul că n-or să rămână toată viaţa nici tineri, şi nici procurori. S-ar putea ca unii dintre ei să se pomenească  la geam, într-o noapte din viitor, cu nişte spânzurători strigându-i afară cu glas de om şi spunându-le: Nu vă speriaţi, suntem noi, părinţii şi bunicii voştri de demult, am venit să vă zicem noapte bună!

×