x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Guvernul ”Varză de Bruxelles” – DEMISIE nu remaniere

Guvernul ”Varză de Bruxelles” – DEMISIE nu remaniere

de Serban Cionoff    |    23 Feb 2016   •   09:22
Guvernul ”Varză de Bruxelles” – DEMISIE nu remaniere

,,Să nu fim ipocriți și să ne jucăm de-a procedura. Toate datele mă îndeamnă să cred că am de făcut un lucru simplu. Să aplic legea și să reinvestesc procurorul șef.’’ Asta a declarat, cu subiect și predicat, tehnocrata ministră a (in)justiției, Raluca Prună, că va proceda în cazul viitorului șef al DNA. Bineînțeles, nimeni altcineva, decât Laura Codruța Kovesi. Punct!

Altfel spus, la naiba cu dosare, candidaturi, competiție și cu interviuri ale candidaților realizate la ministerul de justiție pentru ocuparea șefiei DNA din moment ce nedezmințita discipolă a euro-pârăcioasei Monica Macovei se află, încă din februarie, în posesia datelor care ,,o îndemnă să creadă’’ că nu are de făcut decât să își pună semnătura și patalamaua ministerială pe actele care o așează pe Laura Codruța Kovesi la cârma unei instituții de forță, instituție-cheie a statului de drepți! Asigurând, în acest fel, continuarea și, mai grav, consolidarea statului de drepți, statul represiv unilateral dezvoltat. Folosesc acest calificativ- ,,unilateral dezvoltat’’- atâta vreme cât, sub conducerea multiplu-medaliatei sale șefe, DNA a luat în țintire, în mod unilateral, numai anumite dosare, ținând, în mod sistematic, sub obrânc dosare care îi vizează pe Traian Băsescu și famiglia sa. Dând, astfel, prilejul altor instituții, cum ar fi ANI sau, ANAF să îi hărțuiască, în mod sistematic și cu o semnificativă predilecție, pe cei care au avut curajul să ceară cercetarea revoltătoarelor infracțiuni comise de Amiralul Dezastrului Național și acoliții săi, precum și sancționarea exemplară a tuturor celor vinovați, indiferent de rangul și de numele lor.

Iar noi, naivii, încă mai credeam că Iosif Vissarionovici Stalin stabilise o culme greu de egalat- nicicum de depășit!- a absolutismului atunci când a spus:,,Nu contează cine votează, contează cine numără voturile!’’...Și uite că acum, în prejma împlinirii a 63 de ani de la moartea ,,Comandantului popoarelor’’, vine o doamnă ministru de pe plaiuri dâmbovițene și aduce o contribuție- de o excepțională valoare teoretică și practică- la dezvoltarea doctrinei totalitariste!

Așadar,conform doamnei ministru, ocuparea postului de șef al DNA, după ce toți candidații au parcurs în totalitate etapele bine stabilite, nu ar fi decât ,,o joacă de-a procedura’’?! Mai rău,doamna cu pricina se ante-pronunță, de la înălțimea funcției sale ministeriale, asupra persoanei care va ocupa funcția de șef al DNA!

La urma-urmelor, nu prea văd de ce ne-am mai mira, știut fiind faptul că, în scurta perioadă de când a fost investit, guvernul de tehnocrați- preparat după cele mai ieșite din uz rețete de varză de Bruxelles- nu s-a remarcat prin măsuri care să vină în sprijinul bietului român, sireacul. S-a remarcat, în schimb, prin niște ziceri care, cu siguranță, vor ocupa multă vreme poziții de top în competiția ,,Noapte minții’’. Startul l-a dat ministra de finanțe(vă mai amintiți gogorița despre românii care ar trebui să lucreze pentru doar 2 lei pe zi),iar lista pocinoagelor se lungește pe zi ce trece. Acum, însă, Raluca Prună le-a pus capac!

După câte știm, PSD pregătește o moțiune simplă pe sănătate și mai are pe țeavă alte două: pentru ministrul mediului, respectiv pentru cel al fondurilor europene. Cât privește declarațiile recente ale Ralucăi Prună, care se adaugă altor declarații și demersuri ale sale, sunt înclinat să cred că și acestea oferă materia primă necesară pentru încă o moțiune.

Ce părere ai, stimată Opoziție, când,,vor fi coapte condițiile’’ (vorba tătucului Stalin, marele dascăl al Monicăi Macovei, care, la rândul său, este magistra Ralucăi Prună) pentru o moțiune de cenzură?
 

×