x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă 15 lucruri pe care nu le ştiai. Informaţii amuzante

15 lucruri pe care nu le ştiai. Informaţii amuzante

27 Iul 2015   •   15:34
15 lucruri pe care nu le ştiai. Informaţii amuzante

Tratatele de ştiinţă ne pot plictisi de moarte, însă unele cercetări şi cifrele rezultate pot fi amuzante, inutile ce-i drept, dar amuzante iar unele din ele chiar interesante. Aceste cercetări au fost făcute probabil din plictiseală sau poate că cineva a avut prea mult timp la dispoziţie. Cu toate acestea, rezultatele obţinute sunt surprinzătoare.

1. Vasele de sânge din corpul uman au o lungime totală de aproape 100.000 de km, suficient cât să înconjoare pământul de două ori şi jumătate.


2. Oamenilor de ştiinţă le place să facă diverse calcule iar uneori nu le prea înţelegem rostul. De pildă, şansele ca un om să fie lovit de un meteorit este de o dată la 9.300 de ani.


3. Dacă am lua o bucată de piatră, cât un degetar, dintr-o stea neutronică, nu am reuşi să o ridicăm deoarece cântăreşte peste 100 de milioane de tone.


4. Mama natură nu are nevoie de bani ca să genereze o explozie, are nevoie doar de un uragan. Cercetările au descoperit că puterea unui astfel de fenomen este a unei bombe de 8.000 de megatorne.


5. În lume, peste 700 milioane de oameni sunt infestaţi cu viermele parazit Ancylostoma duodenale.


6. Nu numai automobilele pot atinge viteze mari, se pare că şi pe biciletă poţi să faci acest lucru. Se pare că ciclistul Fred Rompelberg a atins viteza de 268 km/h.


7. Tehnologia fiind din ce în ce ma avansată, umanitatea are capacitatea de a produce un laser mai puternic de 100 de ori decât soarele.


8. Încă nu se ştie de ce, dar 65% din oamenii care suferă de sindromul Down sunt stângaci.


9. Pinii din pădurile finlandeze au rădăcini adânci de aproape 50 de metri.


10. Dacă am extrage toată sarea din mările şi oceanele lumii, am putea acoperi cu ea toate continentele cu un strat gros de 15 metri.


11. Anual fiecare un om înghite, accidental, în jur de 430 de insecte.


12. Secara poate avea pădăcini lungi până la 643 km.


13. Fluturii simt gusturile cu picioarele, stabilind astfel dacă o frunză este comestibilă pentru el.


14. Urşii polari pot alerga cu o viteză de 40 km/h şi pot sări până la înălţimea de doi metri.


15. În spaţiul cosmic există un nor interstelar numit Săgetător B2 care are un conţinut deosebit de concentrat de alcool.


×