x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă IMPOSIBIL DE EXPLICAT! Ce FENOMEN au descoperit fizicienii în urma cartografierii radiaţiei Universului (VIDEO)

IMPOSIBIL DE EXPLICAT! Ce FENOMEN au descoperit fizicienii în urma cartografierii radiaţiei Universului (VIDEO)

08 Feb 2015   •   15:33
IMPOSIBIL DE EXPLICAT! Ce FENOMEN au descoperit fizicienii în urma cartografierii radiaţiei Universului (VIDEO)

Oamenii de ştiinţă au găsit prima dovadă concretă a existenţei universurilor paralele, relatează Daily Mail. Fizicienii au studiat o hartă a Universului obţinută cu ajutorul informaţiilor strânse de telescopul spaţial Planck. În urma analizelor efectuate, experţii au observat anomalii care pot fi explicate doar prin atracţia gravitaţională a unor universuri paralele.

Telescopul spaţial Plank a cartografiat radiaţia Universului, care datează de la Big Bang, adică din urmă cu 13,8 miliarde de ani. Această radiaţie este reprezentata de microunde cosmice şi este încă detectabilă, potrivit jurnaliştilor britanici.

Fizicienii care au studiat datele obţinute de Planck au fost puşi în faţa unui fenomen aparent imposibil de explicat prin fizica actuala: harta arată că radiaţia nu este distribuită uniform, fiind mai concentrată în sud şi având chiar şi un “punct rece”.

Laura Mersini-Houghton, fizician la Universitatea North Carolina din Chapel Hill şi Richard Holman, profesor la Universitatea Carnegie Mellon, au anticipat încă din 2005 că există această anomalie a radiaţiei cosmice. Cei doi spun că fluctuaţiile sunt produse de atracţia gravitaţională a unor universuri paralele. Iar astăzi, datele obţinute de Planck demonstrează că teoria lor a fost corectă.

Unii fizicieni rămân încă sceptici, însă această descoperire ar putea fi un pas înainte şi ar putea duce la o schimbare a modului în care savanţii gândesc legile fizicii.



Citeşte şi:

CAZ UNIC în China. Fetiţă de doar 3 săptămâni, ÎNSĂRCINATĂ CU GEMENI! Medicii, ÎN STARE DE ŞOC (VIDEO)


SECRETUL ascuns de Elvis Presley. O fostă iubită a regelui Rock 'n' Roll-ului face DEZVĂLUIRI INCENDIARE

■ S-a întâmplat deasupra României, cu 3 ore înainte de cutremurul devastator din 1977. ''Parcă veghea asupra noastră''

 
■ EXTRATEREȘTRII EXISTĂ, iar NASA o confirmă! ANUNȚUL ULUITOR făcut la Washington de agenția spațială americană (VIDEO)

×