x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum se luptă Facebook cu hărţuirea online

Cum se luptă Facebook cu hărţuirea online

21 Mai 2014   •   16:49
Cum se luptă Facebook cu hărţuirea online

Facebook a pus azi în funcţiune în Spania un Centru pentru prevenirea hărţuirii, cu informaţii, instrumente şi sfaturi pentru a contribui la combaterea şi eliminarea hărţuielii cibernetice (ciberbullying), informează EFE.

Pagina Facebook, denumită 'Pon fin al acoso/Pune capăt hărţuirii' oferă sfaturi şi recomandări pentru tineri, însă şi pentru părinţii, tutorii sau profesorii acestora, care să ştie cum să combată posibile conflicte sau dispute pe reţelele sociale. În plus, Facebook vrea să contribuie astfel şi la ajutorarea reciprocă a victimelor hărţuirii cibernetice.

Instrumentele puse la dispoziţie de pagina Facebook includ sugestii privitoare la cum trebuie rezolvate conflictele cu ajutorul dialogului, precum şi mecanisme prin care ameninţările pot fi denunţate, iar accesul unor astfel de utilizatori - blocat.

Iniţiativa aparţine Facebook şi Yale Center for Emotional Intelligence, care lucrează în colaborare cu organizaţii spaniole specializate în combaterea hărţuirii. 
Directorul de proiecte din cadrul organizaţiei Protégeles, Ana Oliaga, susţine că 'este fundamental ca întreaga comunitate din educaţie /elevi, părinţi şi profesori/ să se implice în prevenirea, detectarea timpurie şi intervenţie în cazurile de hărţuire şcolară. Din acest punct de vedere, Centrele de siguranţă pe internet le permit minorilor nu numai să obţină informaţii, ci şi sfaturi practice pe care să se bazeze pentru a rezolva problema'.

'30% dintre elevii spanoli sunt victimele bullying. Este de datoria noastră să ştergem această cifră. Prevenirea este de datoria tuturor. Spune 'nu' hărţuielii la şcoală!', arată şi Miguel Comín, director al organizaţiei Alia2. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: facebook hartuire online ciberbullying