x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Surprize în topul smartphone, avertismente pentru Samsung

Surprize în topul smartphone, avertismente pentru Samsung

de Alexandru Radescu    |    05 Iul 2013   •   17:10
Surprize în topul smartphone, avertismente pentru Samsung
Sursa foto: Xperia Z

Cum Samsung şi Apple sunt greu de urnit de pe primele două poziţii în clasamentele mondiale smartphone, bătălia pentru menţinerea în top 5 aduce interesante modificări de la trimestru la trimestru.

În mod suprinzător, tocmai giganţii chinezi Huawei şi ZTE au manifestat slăbiciuni în trimestrul mai-iunie, după cum arată rapoartele de piaţă. Astfel, LG revine pe poziţia a treia la vânzări, este Huawei “mutat” pe locul IV iar Sony reuşeşte performanţa de a scoate din top 5 pe cei de la ZTE, arată cellular-news.com.

Cu Xperia Z (foto), firma niponă continuă să obţină excelente rezultate la vânzări, menţinând un uimitor nivel de 1 milion unităţi vândute, lunar. În plus, graţie acestui model performanţ, Sony deţine în premieră locul I pe piaţa de acasă, depăşind Apple şi Sharp.

În ceea ce priveşte ultimul iPhone, versiunea nr.5 a reuşit vânzări de 8 milioane unităţi doar în luna mai.

Chiar dacă Samsung domină în continuare piaţa, analiştii Counterpoint Research şi Hyundai Securities avertizează compania sud-coreeană în legătură cu nevoia de diversificare a liniei de produse, mai ales că 70% din profitul operaţional provine din business-ul mobil. Şi chiar dacă estimarea pentru profitul pe trimestrul aprilie-iunie este de 8,5 miliarde dolari, acesta este sub aşteptările analiştilor, arată BBC News. Acest lucru a dus la o scădere de aproape 4% a acţiunilor.

 

 

 

 

×