x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget TRANZACŢIE ŞOC! Chinezii de la Lenovo cumpără MOTOROLA!

TRANZACŢIE ŞOC! Chinezii de la Lenovo cumpără MOTOROLA!

de Alexandru Radescu    |    30 Ian 2014   •   08:20
TRANZACŢIE ŞOC! Chinezii de la Lenovo cumpără MOTOROLA!

După ce cu o săptămâna în urmă, gigantul chinez Lenovo a anunţat preluarea diviziei de servere a IBM, cu puţine ore în urmă s-a confirmat oficial şi acordul de preluare a Motorola Mobility. Suma este de 2,9 miliarde de dolari, potrivit Financial Times şi implică şi 2000 de patente.

Motorola Mobility a fost preluată de Google, în 2011, pentru suma de 12,5 miliarde de dolari, după ce "venerabila" companie americană a separat diviziile de telefoane mobile (în pierdere) şi echipamentele telecom.

Chinezii de la Lenovo cumpără IBM, bucată cu bucată

Motorola a făcut istorie în lumea comunicaţiilor, marcând numeroase inovaţii şi premiere. Terminalul Motorola DynaTAC 8000x este considerat primul telefon mobil in sensul clasic al termenului, puteai să-l ţii în mână, dar costa enorma suma (la acea vreme) de 4.000 dolari. Cu aceste telefon s-a făcut primul apel mobil, în 1973: un inginer Motorola a sunat la sediul AT&T. DynaTAC 8000x cântărea peste 1 kg.

Se împlinesc 40 de ani de la prima convorbire cu un telefon mobil: DynaTAC (DYNamic Adaptive Total Area Coverage)

De asemenea, Motorola a scos pe piaţă primul mobil cu clapetă, StarTAC, iar apariţia terminalul RAZR a fost o adevărată revoluţie pe piaţa telecom, în primul rând prin design.

Material in actualizare





×