x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje “Se moare, tată?” Unii nu au avut sărbători la trecerea dintre ani. Copiii internaţi în secţiile de oncologie nu au avut voie să consume dulciuri

“Se moare, tată?” Unii nu au avut sărbători la trecerea dintre ani. Copiii internaţi în secţiile de oncologie nu au avut voie să consume dulciuri

de Cristinel C. Popa    |    04 Ian 2016   •   17:17
“Se moare, tată?” Unii nu au avut sărbători la trecerea dintre ani. Copiii internaţi în secţiile de oncologie nu au avut voie să consume dulciuri

Dupa cum unii dintre voi deja ati aflat, copilul iesean David Pataliga, de numai sase ani, are nevoie (chiar si acum, dupa sarbatori) de sprijinul semenilor. Parintii sai sunt la un pas de a strange suma necesara unei costisitoare operatii in strainatate. Cu saptamani in urma, David, fiul preotului militar Valentin Pataliga, a fost diagnosticat cu leucemie de tip T. Parintii sai s-au zbatut sa stranga bani pentru interventia medicala din strainatate ce l-ar putea salva.

Pentru ei sarbatorile parca nu au existat. David are nevoie de un transplant de maduva foarte costisitor pe care il poate face in Germania.

Il puteti ajuta pe copil contribuind cu un SMS in valoare de 2 Euro la 8848 sau puteti dona in contul familiei: tatal lui David, preotul Valentin Pataliga, a deschis un cont la BRD pe numele sau: RO67BRDE240SV78513332400. 

Se moare, tata? 

La varsta de 6 ani, David si-a intrebat deja parintii daca se moare....”Ce isi doresc unii copii: Vreau soare! Vreau cu bicicleta! Vreau acasa!”, spunea tatal sau in pragul sarbatorilor, iar mama sa, Cosmina il completa: “avem nevoie de atat de putine lucruri pentru a fi fericiti...Nauciti de zbaterea acestei lumi, uitam care sunt ele, pierdem din vedere ceea ce este cu adevarat important in viata, iar cand ne este bine, devenim trufasi si socotim ca este firesc sa fie asa, ca toate ni se cuvin...Cand sanatatea ta, sau mai rau - a pruncului tau - se subrezeste, devii dintr-o data.constient, te trezesti si paradoxal, te bucuri si multumesti.

Te bucuri pentru fiecare clipa in care e liniste, pentru fiecare moment in care nici un prunc nu plange, esti de-a dreptul entuziasmat cand reusesti sa smulgi un zambet timid de la copilul tau, trist si obosit de boala. Va multumim pentru "marea" de dragoste cu care ne-ati inconjurat. Pentru grija voastra, pentru rugaciunile fierbinti care ne-au purtat efectiv ca pe niste brate nevazute in momentele cele mai grele, pentru tot sprijinul vostru spiritual si material! Ne rugam Pruncului, nascut in pestera din Betleem, sa va intoarca insutit tot binele facut! Sa aveti liniste si pace, sanatate si pe toti cei dragi alaturi de voi!”, a spus mama copilului bolnav, Cosmina Pataliga.



Fara dulciuri de sarbatori la Oncologie

Saptamani bune, David a facut tratament cu citostatice. A petrecut “sarbatorile” la spital, alaturi de mama sa. “Cei mai multi dintre noi suntem purtati de sentimente de bunatate, de solidaritate cu cei nevoiasi, bolnavi si in general mai putin norocosi decat noi. Au venit si pe aici multi, foarte mulți "mosi". Le multumim tuturor! Nu ma intelegeti gresit...Stiu ca nemultumitorului i se ia darul.. Dar va rog ceva, va implor! Daca vreti vreodata sa aduceti ceva copiilor de la oncologie, intrebati mai intai ce au voie. Multi nu au voie sa manance fructe in unele etape ale curelor. De dulciuri ce sa mai zic...”, a mai spus Cosmina Pataliga.



Fundatia Mereu Aproape este alaturi de David si de familia Pataliga, contribuind la ajutarea familiei, inclusiv prin mediatizarea cazului. “Daca va pasa si aveti copii , haideti sa il ajutam pe David Pataliga ! Parintii lui Valentin si Cosmina Pataliga sunt oameni de aur”, asa suna un apel al unui prieten de familie. Va reamintim, contul deschis la BRD al preotului militar este: RO67BRDE240SV78513332400.



×
Subiecte în articol: david pataliga