x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Steaua, start perfect Dinamo, datoare

Cupa UEFA - Steaua, start perfect Dinamo, datoare

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    22 Oct 2005   •   00:00
Cupa UEFA  - Steaua, start perfect Dinamo, datoare

In Ghencea, campioana Romaniei, Steaua, i-a spulberat pe francezii de la Lens. Dinamo a ratat startul, in fata olandezilor de la Heerenveen.

STEAUA - LENS 4-0 / Uraganul Steaua i-a spulberat pe francezi

Ghencea a trait joi o seara magica. Debutul presedintelui-legenda, Marius Lacatus, salutat superb de un public incendiar, o evolutie entuziasmanta a trupei lui Protasov si umilirea unei reprezentante de top a valorosului si infatuatului fotbal francez.

Campioana Romaniei a realizat scorul serii in Cupa UEFA. Succesul a produs o satisfactie imensa printre fani, conducatori si jucatori.

ENTUZIASM. Gigi Becali a ajuns in loja sa abia in minutul 18, pierzand primele doua goluri, marcate de Victoras Iacob si de Nicolae Dica. "Primul gol l-am vazut la minitelevizorul din masina, dar pe celalalt l-am pierdut, pentru ca atunci tocmai urcam scarile spre locul meu din tribuna. La finalul meciului, Gigi Becali si Marius Lacatus au fost asteptati de sute de suporteri in spatele tribunei oficiale. "Practic, am luat patru puncte. Trei pentru victorie si inca unul pentru scor. Ma bucur ca Lacatus a pasit cu dreptul la Constanta, iar azi a facut inca un pas important. Inseamna ca poarta noroc Stelei. A fost un meci care nu-ti da emotii, am avut jocul in mana, iar pe final pasam fara probleme", a spus Gigi Becali.

EROII. Fotbalistii lui Oleg Protasov erau si ei foarte satisfacuti de rezultat, dar capitanul Mirel Radoi a indemnat si la realism: "Nu speram la un asemenea scor. Mai avem mult pana sa ajungem la valoarea Stelei din ’86, asa cum spunea Duckadam. Acum trebuie sa lasam aceasta victorie in urma si sa mergem mai departe", a declarat el. Autor a doua goluri, Nicolae Dica a spus: "Ma asteptam sa invingem, dar nu cu un asemenea scor. Am invins cu 4-0 pentru ca am jucat la adevarata valoare. Jucam bine in formula asta si speram sa o tinem tot asa". Jucatorul impins in prim-plan de Oleg Protasov, stoperul Dorin Goian, era extrem de fericit: "E o seara pe care o sa o uit greu. Am invins o echipa foarte buna".

PRIMUL PAS


"Felicit, in numele intregii echipe, publicul, care a creat o atmosfera superba. Este o victorie mare, frumoasa, pentru ca Lens este un nume in Europa. Am facut primul pas, dar trebuie sa luptam in continuare pentru a ne califica. Nu m-am asteptat la un asemenea scor clar"
Oleg Protasov
antrenor Steaua

SINCERITATE


"Ca joc nu se poate spune ca am fost surclasati, avand aproape aceeasi posesie, insa jucatorii Stelei au muncit suta la suta, noi doar 40 la suta, iar la un asemenea nivel sunt excluse jumatatile de masura. Pe valoare, Steaua merita sa joace in Liga Campionilor, in locul lui Rosenborg"
Francis Gillot
antrenor Lens

SPERANTE


"Toata lumea este fericita dupa aceasta victorie. Am avut emotii, iar acum sper la trei puncte in Giulesti. Nu trebuie sa facem comparatii cu ce a fost in trecut, insa Steaua demonstreaza ca e cea mai puternica echipa din Romania. Mi-as dori sa avem rezultatele din 1986"
Marius Lacatus
presedinte Steaua

MM, FELICITAT DE ZENGA
Unul dintre invingatorii serii de joi poate fi considerat si managerul general al Stelei, Mihai Stoica, omul care i-a adus in Ghencea pe Walter Zenga si pe Oleg Protasov, doi antrenori care au dat satisfactie si au adus clubului rezultate importante. Desi se afla acum la carma celor de la Steaua Rosie Belgrad, echipa care a stat in prima etapa a grupelor Cupei UEFA, Zenga a suferit joi in fata televizorului pentru Steaua. Inainte de meci, fostul portar legendar al lui Inter si al nationalei Italiei i-a trimis lui Mihai Stoica un mesaj de incurajare, pentru ca, la cateva minute dupa ultimul fluier al grecului Briakos, sa revina cu un sms extrem de elocvent pe telefonul mobil al oficialului stelist. "Meritul este al tau. Anul trecut ai mers pe mine, anul acesta esti cu Oleg. Este clar ca te pricepi la fotbal!" Dupa meci, Mihai Stoica era fericit, la fel ca toata lumea din jurul sau: "Nu miroase inca a primavara europeana, pentru ca programul nostru este foarte dificil. Daca jucam cu Halmstads BK in deplasare era mai bine, avem insa doua deplasari foarte dificile si va trebui sa obtinem cel putin un punct pentru a fi calificati. Insa cu siguranta vom avea un golaveraj mai bun decat Lens", a declarat managerul general al clubului din Ghencea. De remarcat ca Stoica I-a cedat locul sau din loja, de langa Gigi Becali, lui Marius Lacatus. "E normal. Doar s-a intors acasa!", a motivat MM.

ELOGII
Victoria Stelei a fost elogiata ieri de majoritatea presei internationale. Pagina de Internet a UEFA abunda de laude la adresa ros-albastrilor. Sub titlul "Superba Steaua copleseste pe Lens", cei de la forul europen noteaza: "Steaua a demonstrat de ce este neinvinsa si conduce in campionatul intern, dupa noua etape, reusind sa marcheze toate cele patru goluri in primele 63 de minute de joc. Nicolae Dica a fost calaul-sef, reusind sa marcheze atat in prima repriza, cat si in a doua". Altfel, unul dintre eroii serii de joi, Victoras Iacob, autorul golului care a descatusat ofensiva stelista, a declarat: "Suntem foarte fericiti, pentru ca am invins o echipa foarte buna. Ma bucur ca am deschis scorul, dar asta e meseria mea, sa marchez. Acum avem un moral bun si sunt sigur ca ne va folosi. Ne-a mers totul din plin. Sansle de a ne califica au crescut considerabil, dar trebuie sa ramanem concentrati".

NU STIU SA PIARDA
La fel ca si cu alte ocazii, francezii au demonstrat lipsa de obiectivitate atunci cand au analizat infrangerea lui RC Lens in Ghencea. Jocul a fost pus pe planul secund, jurnalistii din Hexagon scotand in evidenta aspecte foarte putin importante, chiar false, referitor la Romania sau la conditiile oferite de tara noastra. Site-ul "lensois.com" sustine, de exemplu, ca "atacantul ivorian Aruna Dindane (foto), fara indoiala, coplesit de scandarile rasiste venite din tribune, a primit al doilea cartonas galben. Gigi Becali, in prezent in dificultate din punct de vedere financiar, le-a cerut jucatorilor sa zdrobeasca pe Lens, pentru a-l sustine". De precizat ca publicul din Ghencea nu a produs nici o manifestare de acest gen. Mai mult, in minutul 74, cand mijlocasul de culoare Diarra a fost schimbat cu Carriere, spectatorii de la tribuna "0" l-au aplaudat pe fotbalistul senegalez. Dupa ce, in editia de joi, scrisese ca antrenorul Stelei este Sorin Cojocaru, in realitate ofiter de presa, reputatul cotidian L’Equipe a prezentat o cronica de joc total deplasata, care nu a avut nici o legatura cu meciul in sine. Iata doua exemple de consideratii de-a dreptul stupide: "Ca si cum Romania ar mai avea nevoie de o astfel de catastrofa. Cinci sate din Delta Dunarii sunt in carantina, milioane de pasari omorate, plus un vaccin antigripal, care nu gaseste si nu se stie daca virusul H5N1 va cauza cu adevarat pagube…Meciul s-a disputat pe un gazon care aducea mai degraba cu un islaz".
×
Subiecte în articol: sport steaua gigi becali lens