x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cyprus Cup: România - Cipru 1-1, 5-4 la 11 metri! Tricolorii încheie turneul pe locul 3!

Cyprus Cup: România - Cipru 1-1, 5-4 la 11 metri! Tricolorii încheie turneul pe locul 3!

09 Feb 2011   •   20:31
Cyprus Cup: România - Cipru 1-1, 5-4 la 11 metri! Tricolorii încheie turneul pe locul 3!
Sursa foto: /GSP.ro

Naţionala de fotbal a României s-a clasat pe locul 3 la competiţia dotata cu ''Cyprus Cup'' după ce a învins, miercuri seară, formaţia Ciprului cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare de la 11 metri, în finala mică, disputată la Paralimni. La finalul celor 90 de minute regulamentare de joc scorul fusese egal, 1-1.

Vezi aici ce a declarat selecţionerul Răzvan Lucescu după meci

Dinamovistul Gabriel Torje a deschis scorul în minutul 55, cu primul gol  în tricoul României , iar gazdele au egalat prin Konstantinou (84), după o gafă de proporţii a lui Dragoş Grigore. La loteria penalty-urilor, Tătăruşanu a apărat şutul lui Avraam, iar Râpă a transformat lovitura decisivă. 

Jocul echipei noastre nu a convins în prima repriză a meciului, chiar dacă tricolorii au avut câteva şanse bune de a deschide scorul. Marica a tras peste poartă (5), iar Grigore a reluat alături (8), pentru ca şutul lui Stancu de la circa 30 de metri să fie reţinut de portarul Kissas (9). După acest debut favorabil al echipei antrenate de Răzvan Lucescu, gazdele au ratat o mare ocazie de gol, prin Pavlou (22), al cărui şut din careu a fost respins în corner de Tătăruşanu. Imediat, Zicu a replicat, dar şutul său a fost reţinut de Kissas (23).

Tătăruşanu s-a remarcat şi în minutul 27, când a evitat in extremis golul, după o minge deviată de Tamaş.

Pe gazon nu au lipsit momentele tensionate, mai ales în minutul 36, atunci când Torje a fost faultat dur de Avraam, iar acest fapt a dus la o busculadă care a angrenat jucătorii celor două echipe şi chiar cei aflaţi pe marginea terenului.

Nici în repriza secundă jocul nu a fost mai bun, iar gazdele au fost aproape de gol în minutul 53, când Michail, nesupravegheat, a reluat pe lângă poartă. România a deschis scorul în minutul 55, prin Torje, care a sancţionat cu un lob ieşirea hazardată a portarului Morphis, reuşind primul său gol la echipa naţională: 0-1.

După ce Makridis (60) a fost aproape să restabilească egalitatea, Marica a irosit o bună şansă, reluând alături cu capul centrarea lui Torje (61). Tot Marica nu a putut controla mingea (76), la o fază în care scăpase frontal cu portarul. Ciprioţii au egalat în minutul 84, prin Michael Konstantinou, după o gafă uriaşă a lui Dragoş Grigore, care a pasat prea slab la portar: 1-1.

La loviturile de departajare, România a ratat o singură dată (Bucur), iar ciprioţii de două ori (Michail şi Avraam), Râpă marcând golul decisiv.

În primul meci la competiţia din Insula Afroditei, România a terminat la egalitate cu Ucraina, 2-2, dar a cedat la penalty-uri cu 2-4.

Au executat, în ordine, loviturile de departajare:

Dobrasinovic 1-0 (gol), Marica 1-1 (gol), Aloneftis 2-1 (gol), Tamaş 2-2 (gol), Charalambides 3-2 (gol), Raţ 3-3 (gol), Michail 3-3 (ratare - pe lângă), Bucur 3-3 (ratare - apără Morphis), Konstantinou 4-3 (gol), Torje 4-4 (gol), Avraam 4-4 (ratare - apără Tătăruşanu), Râpă 4-5 (gol)

Paralimni, stadion ''Municipal - Tasos Markou'': 2.000 spectatori
''Cyprus Cup'' - ediţia a 13-a, finala pentru locurile 3-4

Cipru - România 1-1 (0-1), 4-5 la loviturile de departajare

Au marcat: Konstantinou 84 / Torje 55
Au evoluat echipele:
Cipru: 1. Tasos Kissas (16. Michael Morphis, 46) - 8. Marios Elia (10. Constantinos Charalambides, 70), 18. Sinisa Dobrasinovic, 3. Valentinos Sielis, 20. Andreas Avraam - 12. Konstantinos Makridis (14. Georgios Panagi, 69), 22. Jason Demetriou, 13. Chrysostomos Michail, 6. Kyriakos Pavlou (7. Efstathios Aloneftis, 75) - 23. George Efrem (15. Nestor Mytidis, 82), 11. Michael Konstantinou (căpitan).Selecţioner: Angelos Anastasiades.
Rezerve neutilizate: 4. Georgios Merkis, 5. Nikolaos Katsavakis.

România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 2. Cornel Râpă, 15. Dragoş Grigore, 4. Gabriel Tamaş (căpitan), 21. Adrian Sălăgeanu (3. Răzvan Raţ, 67) - 11. Gabriel Torje, 6. Adrian Ropotan, 19. George Florescu, 7. Ianis Zicu (11. Gigel Bucur, 85) - 10. Bogdan Stancu (17. Silviu Ilie, 67), 9. Ciprian Marica. Selecţioner: Răzvan Lucescu.
Rezerve neutilizate: 23. Silviu Lung jr - 13. Paul Papp, 16. Iulian Apostol, 9. Liviu Ganea. 

Arbitru: Viktor Şveţov (Ucraina)
Cartonaşe galbene: Konstantinou (35), Avraam (37)  / Tamaş (35), Ropotan (37), Torje (67).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LiveText

5-4 transformă Râpă, iar România câştigă meciul şi termină pe locul 3 in Cyprus Cup

4-4 ratează ciprioţii!

4-4 transformă Torje

4-3 Cipru

3-3 ratează Gigel Bucur!

3-3 ratează ciprioţii!

3-3 transformă Raţ

3-2 Cipru

2-2 transformă Tamaş

2-1 Cipru

1-1 transformă Marica

1-0 Cipru

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

min. 90+2 - fluier final; România termină la egalitate, 1-1 cu gazda turneului Cipru; urmează loviturile de departajare de la 11 metri!

min. 86 - schimbare la România: Iese Zicu, intră Gigel Bucur

min. 85 - GOOOL CIPRU 1-1! Grigore trimite o pasă aiurea înapoi spre Tătăruşanu , iar Konstantinou profită şi restabileşte egalitatea pe tabela de marcaj!

min. 67 - primele schimbări la România: ies Sălăgeanu şi Stancu, intră Raţ şi Silviu Ilie

min. 66 - Torje a văzut un cartonaş galben pentru că a lovit mingea după fluierul arbitrului

min. 55 - GOOOL ROMÂNIA 1-0! Tricolorii reuşesc să deschidă scorul prin Torje, care îl invinge pe goalkeeper-ul cipriot Michael Morphis, ieşit neinspirat, cu un balon lobat la colţul lung; a fost primul gol al mijlocaşului dinamovist la echipa naţională!

min. 46 - a debutat repriza a doua

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

min. 45 - este pauză la Paralimni; România şi Cipru sunt la egalitate, 0-0

min. 37 - Andreas Avraam a primit un cartonaş galben pentru un fault dur asupra lui  Torje, iar Ropotan este şi el avertizat pentru o ieşire nervoasă

min. 35 - Konstantinou şi Tamaş au fost avertizaţi de arbitrul cipriot pentru un duel nesportiv

min. 24 - Zicu pătrunde in careu, însă şutul său este respins de portarul cipriot

min. 23 - ciprioţii trec pe langă deschiderea scorului, însă Tătăruşanu respinge în corner şutul lui Kyriakos 

min. 22 - Râpă vede primul cartonaş galben al meciului

min. 10 - Bogdan Stancu şutează pe jos din afara careului, fără probleme pentru ciprioţi

min. 1 - a început meciul!
×