x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rădoi face rocada Dennis Man-Ianis Hagi

Rădoi face rocada Dennis Man-Ianis Hagi

de Adi Munteanu    |    06 Noi 2020   •   09:27
Rădoi face rocada Dennis Man-Ianis Hagi
Sursa foto: colaj Hepta

Selecționerul naționalei a anunțat lotul pentru ultimele meciuri ale toamnei: cu Belarus (11 noiembrie) și confruntările din Liga Națiunilor cu Norvegia (15 noiembrie) și Irlanda de Nord (18 noiembrie). În aceeași perioadă are programat și lotul U21 meciul decisiv cu Danemarca (17 noiembrie).

 

Mirel Rădoi și Adrian Mutu sunt nevoiți să împartă bruma de jucători care au arătat în ultima vreme o formă bună. Naționala mare are obiectiv rămânerea în Liga 2 din Liga Națiunilor însă tricolorii mici au un obiectiv mult mai important, calificarea la Campionatul European U21. La anunțarea loturilor a surprins chemarea lui Dennis Man la echipa mare și trimiterea la tineret a lui Ianis Hagi. O mișcare de neînțeles, pentru că, pentru Mirel Rădoi, ar mai exista soluții în banda dreaptă a atacului în locul lui Dennis Man, iar tânărul atacant de la FCSB ar fi putut ajuta mai mult naționala mică. Surprinzătoare este și trimiterea lui Hagi la U21, în condițiile în care Ianis nu a mai avut contact cu tineretul de mai bine de un an. Mai mult, cel mai important jucător român de la mijlocul terenului, Nicușor Stanciu, lipsește de la lotul mare, iar Hagi jr este singurul care l-ar fi putut înlocui pe post. 


Suporterii naționalei și mai mulți oameni de fotbal s-au arătat nedumeriți de aceste mișcări decise de Rădoi. „Acum s-a găsit să strice naționala mică? Fix înaintea celui mai important meci?”, au comentat fanii pe site-ul FRF. „Mai bine ar fi fost să joace și Man, și Hagi la tineret. De ce să-l iei acum pe Man la echipa mare? Îl va folosi titular în toate cele trei meciuri? Man merită din plin să joace la echipa mare, dar acum îi era mult mai util lui Adrian Mutu în meciul cu tinerii danezi”, a comentat și antrenorul Vasile Miriuță. 


Rădoi are nevoie de două puncte, Mutu, de victorie


Pentru menținerea în Liga B a Europei, tricolorii mari au nevoie obligatoriu două puncte în meciurile cu Norvegia și Irlanda de Nord. Ne sunt suficiente două meciuri la egalitate. În caz contrar, România va retrograda în „C”. Însă tricolorii mici au nevoie obligatoriu de o victorie cu Danemarca, la Ploiești. Un succes al echipei, care este la îndemâna tineretului lui Mutu, asigură calificarea la Campionatul European U21 de anul viitor. 

Mirel Rădoi l-a trimis pe Ianis Hagi să ajute tricolorii mici, însă l-a „răpit” pe Dennis Man, cel mai în formă jucător din lotul lui Adrian Mutu 
 

×