x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a retras din turneul de la New Haven (WTA)

Simona Halep s-a retras din turneul de la New Haven (WTA)

24 Aug 2015   •   09:19
Simona Halep s-a retras din turneul de la New Haven (WTA)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial de luni, s-a retras din turneul WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 689.063 dolari, care a debutat duminică și în care era principala favorită, au anunțat organizatorii, citați de AFP.

Halep (23 ani) a jucat finalele turneelor de la Toronto și Cincinnati, pierdute în fața elvețiencei Belinda Bencic (abandon în setul al treilea) respectiv a liderului mondial Serena Williams.

Românca a resimțit dureri la piciorul stâng la Cincinnati, precizează France Presse. Simona Halep a fost învinsă, duminică, de Serena Williams, cu 6-3, 7-6 (5), în finala turneului de la Cincinnati.

Turneul de la New Haven, pe care Halep l-a câștigat în 2013 (anul trecut a cedat în optimi la Magdalena Rybarikova, n. red.), este ultimul înainte de US Open, care debutează pe 31 august.

"Îmi pare foarte rău că trebuie să mă retrag de la New Haven. Iubesc acest turneu și am amintiri minunate bineînțeles, pentru că am câștigat un titlu acolo. Am avut câteva săptămâni dificile din cauza cărora resimt o durere la piciorul stâng și nu pot să mă forțez să joc când sunt așa de aproape de US Open", a declarat Halep, citată de site-ul WTA.

La New Haven, Halep a cucerit primul său titlu Premier din carieră. Simona va fi a doua favorită la US Open, după Serena Williams, precizează WTA.

Halep urma să joace direct în optimile de finală la New Haven și a fost înlocuită de Lesia Țurenko (Ucraina) — lucky loser. Aceasta va juca în turul secund cu Barbora Strycova (Cehia), victorioasă în runda inaugurală în fața italiencei Camila Giorgi, cu 6-2, 7-5.

Românca Irina Begu s-a calificat în optimi după 7-5, 5-7, 6-2 cu kazaha Zarina Dias, urmând să joace împotriva învingătoarei dintre Lucie Safarova (Cehia), a patra favorită, și Daria Gavrilova (Rusia).

În alt meci din primul tur, Dominika Cibulkova (Slovacia) a trecut de Țvetana Pironkova (Bulgaria), cu 7-6 (6), 6-7 (5), 6-3.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: simona halep