x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tragerea la sorți Australian Open. Cu cine joacă româncele în primul tur

Tragerea la sorți Australian Open. Cu cine joacă româncele în primul tur

13 Ian 2022   •   11:00
Tragerea la sorți Australian Open. Cu cine joacă româncele în primul tur
Sursa foto: Hepta

După o amânare de o oră și 15 minute, tragerea la sorți a tablourilor principale de la Australian Open a avut loc, cu Novak Djokovic cap de serie. Cele 5 românce care iau startul la antipozi au primit adversare accesibile, cu excepția Soranei Cîrstea, care o va întâlni pe Petra Kvitova (21 WTA).

Astfel, pe partea superioară a tabloului, Gabriela Ruse (82 WTA) o va întâlni în primul tur pe Jasmine Paolini (Italia, 52 WTA), iar Jaqueline Cristian (73 WTA) pe Greet Minnen (Belgia, 84 WTA).

În partea de jos Simona Halep (15 WTA) are parte de o adversară aparent facilă, în persoana polonezei Magdalena Frech (105 WTA).

Camelia Begu (58 WTA) a primit și ea un adversar accesibil, pe Oceane Dodin (Franța, 96 WTA).

De cea mai dificilă confruntare, din prisma locurilor din clasament, o va avea Sorana Cîrstea (38 WTA), care o va întâlni pe Petra Kvitova (Cehia, 21 WTA), fostă număr 2 mondial și de două ori câștigătoare la Wimbledon.

În rest, toți ochii vor fi ațintiți asupra campioanei în exercițiu, Naomi Osaka, care o va înfrunta pe Camila Osorio Serrano, o stea columbiană în ascensiune.

Ea ar putea lupta cu numărul 1 mondial Ashleigh Barty în runda a patra, australianca urmând a se confrunta în primul tur cu o jucătoare din calificări, care urmează să fie confirmată, și cu potențialul unei întâlniri cu Camila Giorgi, în runda a treia.

Campioana de la US Open, Emma Răducanu, o va înfrunta pe Sloane Stephens în runda inaugurală, cu o posibilă confruntare cu Simona Halep în turul al treilea.

Cap de serie numărul 2 este Aryna Sabalenka, care o va înfrunta pe Storm Sanders. Paula Badosa se va confrunta cu Ajla Tomljanovic, iar campioana WTA Finals, Garbine Muguruza va începe împotriva Clarei Burel.

Fosta campioană de la Australian Open, Sofia Kenin o va înfrunta pe compatrioata sa Madison Keys.

 

(sursa: Mediafax)

×