x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Steaua - Rosenborg / Sanse diminuate

Steaua - Rosenborg / Sanse diminuate

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    12 Aug 2005   •   00:00
Steaua  -  Rosenborg / Sanse diminuate

Dupa joc, Steaua trebuia sa se impuna clar. Dupa rezultat (1-1), norvegienii au devenit favoriti pentru grupele Ligii Campionilor.

O dominare cvasitotala, o multime de ocazii si un adversar care in multe momente era in genunchi. Scenariul acestei prime manse nu a fost suficient pentru ca Steaua sa transeze calificarea in grupele Ligii Campionilor. Mai mult, norvegienii au devenit favoriti.

Fluierul final i-a gasit pe jucatori, pe suporteri si pe conducatori in stare de uluiala. Golul lui Helstad, venit parca din neant, a cazut ca o lovitura de maciuca, facand uitate 84 de minute care oferisera speranta ca grupele Ligii Campionilor nu reprezinta chiar o utopie. Returul va avea loc la 23 august, pe stadionul "Lerkendal" din Trondheim.

SOC. Autorului golului stelist, Victoras Iacob, nu-i venea sa creada ca meciul s-a terminat 1-1. "Sunt putin socat, inca nu-mi revin, n-am cuvinte. Mergem si ne calificam acolo. Nu au fost mai buni decat Shelbourne, dar, daca luam rezultatul... Am avut ghinion suta la suta. Trebuia sa fie cel putin 3-0 la pauza, dar acesta este fotbalul. Am incercat si cred ca am reusit sa nu-i subestimam. Poate daca jucam cu Manchester United altele erau datele, dar am jucat cu Rosenborg. As da trei campionate pe o calificare in grupele Ligii Campionilor. Este visul oricarui fotbalist", a declarat atacantul stelist.

CURAJ. Pe langa suparare, jucatorii incercau sa-si faca singuri curaj inaintea returului de la Trondheim. "A fost ziua lor norocoasa. Sansele raman egale. Vom face un joc curajos si ii vom bate acolo", a spus mijlocasul Lovin. "Am fost peste ei la toate capitolele. Este timpul sa marcam si in deplasare. Avem o sansa cu care te intalnesti o data la 10 ani", a precizat si Bostina. Pe aceeasi linie s-a situat si antrenorul Oleg Protasov. "Eu personal cred ca nu s-a jucat calificarea, mai este meciul de la Trondheim. O sa mergem sa jucam fotbalul pe care-l stim si cred ca avem sanse sa ne calificam", a declarat tehnicianul Stelei imediat dupa incheierea partidei din Ghencea.

REALISTI. Presa norvegiana de ieri a consemnat superioritatea ros-albastrilor. Cotidianul Adresseavisen noteaza ca: "Meciul se indrepta spre o infrangere mai mult decat decenta, cu 1-0, dar Helstad a facut ceea ce stie el mai bine". Cel mai bine a sintetizat lucrurile unul din cei doi antrenori secunzi, Bjorn Hansen: "Am avut o portie buna de noroc la Bucuresti".

AMARACIUNE
"Echipa mea a jucat un fotbal bun. A ajuns de foarte multe ori la poarta, a avut foarte multe ocazii, dar din pacate a marcat doar o singura data. Rosenborg a avut o singura ocazie si a inscris. De pe banca nu am putut sa ajutam mai mult, pentru ca din sase jucatori, am avut patru fundasi" - Oleg Protasov, antrenor Steaua

RECUNOASTERE
"Da, am avut noroc, dar ca sa te califici in grupele Ligii Campionilor trebuie sa ai un pic de noroc. Nu conteaza daca am meritat sau nu sa inscriem. Avand in vedere maniera de joc, consider ca Steaua este favorita la calificare, dar acum avem o sansa in plus si un moral bun" - Per Mathias Hogmo, antrenor Rosenborg

INCURAJARI DE LA HAGI
Cu aproximativ 20 de minute inainte de startul meciului, la tribuna oficiala a stadionului "Steaua" si-a facut aparitia Gica Hagi. Acesta a urmarit intalnirea din loja patronului ros-albastrilor, iar dupa joc a tinut sa-i incurajeze pe elevii lui Oleg Protasov. "Steaua a avut ghinion la cate ocazii a avut. Poate fi suparata, dar sansele exista in continuare. Echipa trebuie sa joace bine in Norvegia, iar, daca o va face asa cum a facut-o in aceasta seara, atunci se va califica. Steaua a inceput mai crispata, dar apoi si-a creat multe ocazii. Pacat ca n-am mai marcat, dar poate o sa intre acolo mingea in poarta. Sansele raman egale. Trebuie sa ramanem optimisti. Eu unul asa sunt dupa ce am vazut in aceasta seara. Steaua poate bate acolo!", a mentionat fostul selectioner, despre care se zvoneste ca ar fi "in carti" pentru a prelua pe Dinamo Kiev. In Ghencea s-a aflat si antrenorul lui FC National, Roberto Landi.

CRISTEA, OM IN MINUS
Titularizat in locul suspendatului Dica, Andrei Cristea a evoluat extrem de slab, fiind la finalul jocului tinta criticilor publicului, dar si a conducatorilor stelisti. De altfel, in momentul schimbarii, ex-bacauanul a fost fluierat copios. Desi a dorit sa fie diplomat, nici antrenorul Protasov nu a fost multumit de evolutia lui. "El a avut rolul pe care il are Dica, dar acest lucru nu l-a reusit. L-am introdus pentru a tine mingea pana linia mediana avanseaza spre careul advers, dar n-a putut fi un liant intre mijloc si atac", a spus Protasov. In Norvegia va reveni Dinita.

NORVEGIENII, FERICITI
In frunte cu autorul golului, Thorstein Helstad, norvegienii erau extrem de multumiti pentru egalul nesperat smuls in Ghencea. "Am obtinut ce ne-am dorit, iar acum avem moral inaintea meciului retur. Poate chiar a fost ofsaid, insa oricum nu mai conteaza. A fost sansa pe care am asteptat-o tot meciul. Avem 13 zile la dispozitie pentru a pregati cum trebuie intalnirea de la Trondheim. Acum, ei trebuie sa atace, ceea ce ne convine de minune", a declarat atacantul. "Suntem fericiti, pentru ca Steaua e o echipa foarte buna. M-a impresionat!", a declarat portarul Espen Johnsen.
×
Subiecte în articol: sport steaua