x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident aviatic în Ungaria. Un avion cu propulsie electrică s-a prăbuşit

Accident aviatic în Ungaria. Un avion cu propulsie electrică s-a prăbuşit

06 Iun 2018   •   20:13
Accident aviatic în Ungaria. Un avion cu propulsie electrică s-a prăbuşit
Sursa foto: Foto: MTI

Un avion cu propulsie electrică s-a prăbuşit săptămâna trecută pe un aerodrom în apropiere de Budapesta, pilotul şi copilotul pierzându-şi viaţa în accident, a anunţat miercuri compania germană Siemens, care dezvoltă motoare pentru acest tip de avioane, relatează AFP. 

'Confirmăm că s-a produs un accident în care a fost implicat un avion Magnus eFusion echipat cu unul dintre motoarele noastre electrice'', a anunţat conducerea Siemens, cu sediul central la Munchen. 

Cauzele accidentului din 31 mai sunt necunoscute. Grupul industrial german a decis ca ''măsură de precauţie să menţină la sol toată flota Magnus eFusion' până la încheierea anchetei. 

Siemens desfăşoară împreună cu companiile Airbus şi Rolls Royce un program de dezvoltare a propulsiei electrice în aviaţie, o tehnologie care creează multe speranţe atât în ceea ce priveşte gestionarea traficului aerian tot mai intens cât şi pentru reducerea poluării. 

Aparatul care s-a prăbuşit săptămâna trecută în Ungaria avea două locuri, era utilizat ca prototip şi avea efectuate 240 de ore de zbor fără incidente, potrivit dpa. 

Siemens a programat pentru anul 2020 primul zbor test pentru avioane de linie electrice capabile să transporte între 20 şi 120 de pasageri. 

Compania americană Boeing intenţionează la rândul ei să comercializeze un prim avion electric hibrid cu 12 locuri începând din 2022.AGERPRES

×