x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ATENTAT LA BERLIN. Facebook a activat funcţia "safety check"

ATENTAT LA BERLIN. Facebook a activat funcţia "safety check"

19 Dec 2016   •   23:42
ATENTAT LA BERLIN. Facebook a activat funcţia "safety check"
Sursa foto: Foto: Oana Pavelescu

Facebook a activat luni seara funcţia ''safety check'' (verificarea stării de siguranţă), după ce un camion a intrat în mulţimea aflată la un târg de Crăciun, pe Breitscheidplatz, în faţa bisericii Gedächtniskirche, din centrul Berlinului, informează Le Monde. ''Safety check'' permite internauţilor, în cazul unui atentat, să-şi informeze prietenii că sunt în siguranţă.

Cel puţin nouă persoane au murit şi cel puţin 50 au fost rănite, a anunţat poliţia germană. O stradă a a fost transformată în spital sub cerul liber, conform Tagesspiegel, citat de Le Monde. Potrivit presei germane citate de EFE, prima ipoteză a forţelor de securitate se referă la un atac terorist, deşi pentru moment nu s-a confirmat oficial acest fapt.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 20:15 (19:15 GMT), când un vehicul greu a virat din stradă în interiorul unui târg de Crăciun. Se pare că vehiculul a intrat în zona pietonală, a circulat printre standurile târgului şi a terminat cursa izbindu-se de un mare brad de Crăciun din centrul locaţiei.

În iulie, un total de 86 de persoane au murit la Nisa după ce un camion a intrat într-o zonă pietonală într-un atentat revendicat ulterior de Stat Islamic.

Sursa - AGERPRES

×