x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Banca HSBC a concediat șase angajați după o glumă proastă

Banca HSBC a concediat șase angajați după o glumă proastă

07 Iul 2015   •   22:35
Banca HSBC a concediat șase angajați după o glumă proastă

Banca britanică HSBC a concediat şase angajaţi pentru că au filmat cu o cameră video o execuţie jihadistă simulată, similară celor filmate de gruparea Statul Islamic, a informat marţi purtătorul de cuvânt al băncii citat de AFP.

Videoclipul, care îi arată pe angajaţii băncii cu cagule pe cap şi fluturând un cuţit deasupra unui bărbat într-o salopetă portocalie îngenunchiat, a fost postat online de autori. Pe bandă poate fi auzit unul dintre ei strigând 'Allahou akbar' ('Allah este mare').

"Am luat decizia de a concedia persoanele implicate", a declarat purtătorul de cuvânt al HSBC. "Este un videoclip abject iar HSBC vrea să-şi prezinte scuze faţă de toţi cei care ar putea fi ofensaţi", a subliniat el.

Cei vinovaţi au realizat videoclipul în cadrul unei întâlniri sportive între colegi la centrul de carting din Birmingham şi l-au postat pe Instagram, potrivit cotidianului britanic The Sun, care a publicat videoclipul pe site-ul ziarului.

Statul islamic (IS) care controlează ample teritorii din Irak şi Siria, a executat peste 3.000 de persoane în Siria de la proclamarea în urmă cu un an a califatului islamic.

×
Subiecte în articol: isis executie isis hsbc