x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Favorita tatălui ei, Ivanka Trump poate deveni copreședinte al Statelor Unite

Favorita tatălui ei, Ivanka Trump poate deveni copreședinte al Statelor Unite

de Şerban Mihăilă    |    19 Dec 2016   •   12:07
Favorita tatălui ei, Ivanka Trump poate deveni copreședinte al Statelor Unite
Sursa foto: Carolyn Kaster/AP

Într-un moment în care Donald Trump nu s-a decis în totalitate asupra echipei care va conduce Statele Unite în următorii ani, singura certitudine asupra polului de influență în cadrul noii administrații de la Washington este Ivanka, fiica din prima căsătorie a miliardarului cu manechinul ceh Ivana Zelníčková. Mulți cred că ea va deveni copreședinte, alături de tatăl său.

 

„Totul capătă sens: un președinte ales într-un mod fără precedent, trebuie să aibă o «Primă Fiică» fără precedent. Și, pentru Donald Trump, Ivanka este «prima între egali»”, remarcă publicația „New York Post”. Într-un interviu de familie, realizat de Barbara Walters, anul trecut, Donald jr., Eric și Tiffany Trump au declarat la unison că Ivanka este favorita tatălui lor. „Singurul telefon la care Donald ar răspunde întotdeauna este cel al Ivankăi”, confirma, la rândul său, un apropiat al președintelui ales, pentru site-ul „Politico”. „Deși mass-media relatează cu lux de amănunte despre viața și cariera fiecărui membru desemnat de Trump în noul său Cabinet, jurnaliștii ar trebui să se concentreze pe cel mai important și puternic jucător din următoarea administrație: Ivanka”, scrie „New York Post”. Ivanka nu este prima femeie care ar ține locul ”Primei Doamne” – Alice, fiica lui Theodore Roosevelt, este cel mai cunoscut exemplu. Cu toate acestea, nimeni nu a avut vreodată o influență mai mare asupra unui președinte decât o are Ivanka.  Săptămâna trecută, echipa lui Trump a sugerat că Ivanka ar trebui să ocupe biroul “Primei Doamne”, aflat în aripa de est a Casei Albe. Fiica favorită a președintelui ales își mută deja familia în Washington D.C. și a demarat în Congres o campanie personală de lobby asupra legislației pentru protecția copilului.

Ivanka i-a luat fața Melaniei

Chiar dacă cea de-a treia soție a lui Trump, Melania, nu ar fi anunțat că va rămâne în New York pentru ca băiatul lor de 10 ani să-și termine școala, rolul acesteia la Casa Albă ar fi fost, mai degrabă, decorativ. Campania prezidențială a demonstrat că opiniile, sfaturile și imaginea Ivankăi au fost cele mai apreciate de Donald Trump. De altfel, viitorul locatar al Casei Albe a fost prezentat la Convenția Națională Republicană de Ivanka, și nu de Melania. Beneficiind de un wild card din partea tatălui său în cadrul noii administrații de la Washington, Ivanka este considerată de mulți viitorul copreședinte de facto al SUA.

 

Nimeni nu știe exact poziția Ivankăi în privința avorturilor, asistenței medicale, securității sociale, Orientului Mijlociu, Iranului sau Coreei de Nord. Dar dacă judecata ei în privința lui Kim Jong-un pare hiperbolică, amintiți-vă că Trump s-a întâlnit recent cu rapperul Kanye West”  – „New York Post

 

În vârstă de 35 de ani, Ivanka a absolvit, în 2004, Școala Wharton a Universității din Pennsylvania, cu diploma de licență în științe economice. S-a convertit la iudaism, după ce s-a căsătorit, în 2009, cu multimilionarul evreu Jared Kushner, fiul unui investitor imobiliar din New York. Ivanka nu face parte nici din Partidul Republican, nici din Partidul Democrat și s-a descris în campania tatălui ei drept „o independentă care înțelege problemele electoratului”.

 

×
Subiecte în articol: ivanka trump donald trump