x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu într-un parc natural din Spania: Cel puţin 1.500 de persoane evacuate

Incendiu într-un parc natural din Spania: Cel puţin 1.500 de persoane evacuate

25 Iun 2017   •   14:42
  Incendiu într-un parc natural din Spania: Cel puţin 1.500 de persoane evacuate

Un incendiu a ajuns duminică în parcul natural Donana din sudul Spaniei, după ce a provocat evacuarea a peste 1.500 de persoane, au anunţat autorităţile, relatează AFP. 

Incendiul, care a izbucnit în seara zilei precedente în comunca Moguer (sud-vest), "a pătruns în limitele spaţiului natural al Donana", inclus în patrimoniul mondial al UNESCO, a declarat duminică dimineaţă la televiziunea publică adjunctul pentru portofoliul mediului din cadrul guvernului regional al Andaluziei, José Fiscal. 

Focul a dus la evacuarea a peste 1.500 de persoane, în special dintr-un camping al acestei regiuni turistice, a adăugat el. 

Zece elicoptere, şapte avioane şi patru hidroavioane au fost mobilizate pentru a lupta împotriva focului, potrivit serviciilor de urgenţă. 

Serviciile de urgenţă au anunţat că au mutat 750 de persoane, precizând că însă că mai multe au părăsit zona prin propriile mijloace. 

Autorităţile nu sunt în măsură să precizeze ce suprafaţă a fost afectată de incendiu, sinistrul nefiind încă adus sub control. 

"Factorul uman nu este exclus" în declanşarea incendiului, a precizat preşedinta regiunii, Susana Diaz. 

Spania este afectată de un secetă precoce şi mai multe zone ale ţării erau în situaţie de risc de incendiu maxim, printre care şi o mare parte din provincia Huelva, unde s-a declanşat incendiul. 

În Portugalia vecină, 64 de persoane au murit şi peste 250 au fost rănite în incendiile de pădure care au fost aduse sub control joi.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: incendiu Spania