x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu e indicat să cedăm locul bătrânilor în mijloacele de transport în comun

Nu e indicat să cedăm locul bătrânilor în mijloacele de transport în comun

23 Oct 2017   •   14:19
Nu e indicat să cedăm locul bătrânilor în mijloacele de transport în comun

Poate te gândeşti că a oferi locul persoanelor în vârstă, în mijloacele de transport în comun, este cel mai potrivit lucru pe care poţi să-l faci, însă experţii ne avertizează că acest lucru le pune bătrânilor sănătatea în pericol, scrie The Independent.

De fapt, oamenii în vârstă trebuie să fie încurajaţi să stea în picioare şi să fie activi, potrivit afirmaţiilor unui profesor de la Oxford, Muir Gray. Acesta a mai declarat că bătrânii trebuie să meargă cel puţin 10 minute pe jos în fiecare zi şi că rudele acestora trebuie să-i încurajeze să urce pe scări în loc să ia liftul.

“Trebuie să încurajăm activitate pe măsură ce îmbătrânim – nu să spunem oamenilor în vârstă să stea cu picioarele în sus”, a spus Muir Gray pentru The Sun. “Gândeşte-te de două ori înainte să îţi oferi locul în autobuz sau tren unei persoane în vârstă. Statul în picioare este un exerciţiu grozav pentru ei.”, a mai spus acesta.

Un efort concentrat de a încuraja oamenii în vârstă să fie activi îi poate ajuta să fie mai independenţi şi să reducă nevoia de ajutor social, se arată într-un raport publicat în The British Medical Journal. Mai mult, studiile au arătat că activitatea fizică zilnică poate îmbunătăţi abilităţile cognitive şi poate reduce riscul de apariţie a demenţei.

×
Subiecte în articol: batrani transport in comun