x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Păianjen care provoacă erecţie de 4 ore, găsit într-un ciorchine de banane

Păianjen care provoacă erecţie de 4 ore, găsit într-un ciorchine de banane

21 Sep 2016   •   14:26
Păianjen care provoacă erecţie de 4 ore, găsit într-un ciorchine de banane

O familie britanică a fugit îngrozită din propria locuinţă după ce au găsit printre cumpărături mai mulţi păianjeni din cea mai periculoasă specie.

Respectivele arahnide care provin din Brazilia cauzează erecţie de 4 ore după care survine moartea.

Păianjenii care au îngrozit respectiva familie poveneau dintr-un ciorchine de banane pe care cuplul le cumpărase dintr-un supermarket Asda.

Păianjenii ai dat năvală dintr-un cuib care era lipit de o banană şi s-au împrăştiat pe podeaua bucătăriei.

Aceste arahnide pot ucide cu veninul lor un om în numai două ore. Bărbaţii dacă sunt muşcaţi de aceştia păianjeni trec prin durerile atroce ale unei prelungite erecţii după care mor.

Phoneutria nigriventer este specia cea mai veninoasă. Veninul conţine o puternică neurotoxină care acţionează ca un blocant al canalelor de calciu cu spectru larg: inhibă eliberarea glutamatului, absorbţia de calciu şi glutamatului de sinapsele neurale. La concentraţii mortale, această neurotoxină cauzează pierderea controlului asupra muşchilor şi dificultăţi respiratorii, ducând la paralizie şi asfixiere. În plus, veninul provoacă dureri intense şi inflamaţii din cauza efectului excitator asupra receptorilor serotoninei a nervilor senzoriali. Aceasta stimulează sintetizarea de către nervii senzoriali anumitor neuropeptide, cum ar fi substanţa P care transmite durerea în sistemul nervos central.

În afară de faptul că provoacă dureri intense, veninul poate cauza priapismul – erecţie patologică de lungă durată. Erecţia care rezultă din intoxicarea cu venin este incomodă, poate dura mai multe ore şi duce la impotenţă. O componentă a veninului a fost identificată şi sintetizată sub forma unei peptide numită PnTx2-6, care este cercetată cu scopul de a o utiliza în tratamentele disfuncţiei erectile.

Bărbatul a declarat pentru publicaţia The Sun că refuză să intre în casă până când Asda nu-i va plăti dezinsecţia însă reprezentanţii lanţului de hipermarketuri l-au tras pe sfoară.

×