x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Politia Duisburg: "Doi români l-au ucis pe muzicianul Dieter Kahlen”

Politia Duisburg: "Doi români l-au ucis pe muzicianul Dieter Kahlen”

de Istvan Deak    |    07 Noi 2012   •   18:51
Politia Duisburg: "Doi români l-au ucis pe muzicianul Dieter Kahlen”

Anchetatorii germani încep să facă lumină în cazul crimei care a zguduit localitatea Neukirchen-Vluyn, aflată în aproprierea oraşului Duisburg din Germania. În data de 28 octombrie 2012, muzicianul german Dieter Kahlen (55 de ani), membru al grupului "Do it again”, a fost găsit fără suflare în locuinţa sa. Conform autopsiei, el fusese înjunghiat mortal în data de 25 octombrie. Anchetatorii au plecat de la premisa că mobilul crimei a fost jaful.

Făptuitorii aveau informaţia că muzicianul urmează să fie plecat în acea perioadă în Cipru, însă din motive încă neelucidate, el se afla în casă în momentul jafului. De la locul faptei a dispărut maşina victimei, care a fost găsită în data de 30 octombrie în România. O echipă formată din patru criminalişti din Duisburg a sosit în România pentru a investiga persoanele care se aflau în maşina furată. Din anchetă a rezultat că principalii suspecţi pentru moartea lui Kahlen sunt doi români de 20, respectiv 22 de ani.

Găsit de mama de 91 de ani
Mama lui Dieter, în vârstă de 91 de ani, a alertat pompierii si politia după ce a văzut pe fereastra casei că ochelarii fiului ei sunt pe masa din living. "Nu mi-a răspuns la telefon de joia trecută. Avea programată o excursie în Cipru, însă contrar obişnuinţelor nu m-a sunat să mă anunţe că a ajuns cu bine. Am venit la el acasă, am sunat insistent la uşă, însă nu mi-a răspuns. Când m-am uitat pe gream, am văzut ochelarii şi mi-am dat seama că ceva nu este în ordine. Nu ar fi plecat fără ochelarii săi, deoarece are probleme serioase de vedere”, a explicat anchetatorilor mama lui Kahlen. O comisie din Duisburg, formată din 18 persoane, a demarat căutările pentru găsirea vinovatului pentru uciderea muzicianului.

Laude pentru Poliţia Română

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Duisburg, Stefan Hausch, a confirmat arestarea vinovaţilor pentru moartea lui Dieter Khalen. "În momentul acesta, ancheta se află într-o fază avansată. Probele tehnice indică faptul că suntem pe pista corectă. Cei doi suspecţi vor fi aduşi la Duisburg la finalul săptămânii”, a declarat Hausch pentru Der Westen. Dieter Kahlen a avut mai mult contacte cu prostituate românce din zonă, iar suspecţii sunt din cercul prostituatelor. Mai mult, au fost văzuţi de mai multe ori pe raza localităţii Wilich, unul dintre ei fiind în vizorul poliţiei locale de mai mult timp. Ambii români şi-au căutat locuri de muncă în bordelurile din zonă, alegând să facă curat în cluburile de saună. Maşina sustrasă din garajul victimei, un Mazda CX-5, a fost găsită de poliţia română în timpul unui control de rutină, unul dintre suspecţi fiind la volanul maşinii. "Colegii români au fost extrem de cooperativi. Au dat dovadă de profesionalism şi lucrurile decurg foarte bine. Obligaţiile birocratice prevăd că cei doi suspecţi trebuie să fie asistaţi juridic, ceea este normal într-un asemenea caz. Până în acest moment, cei doi suspecţi români nu s-au opus extrădării lor în Germania, unde urmează să fie judecaţi pentru faptele pe care le-au comis”, a subliniat procurorul de caz, Klaus Jettka.

×
Subiecte în articol: crima omor