x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PPE revendică preşedinţia Comisiei Europene

PPE revendică preşedinţia Comisiei Europene

de Agerpres    |    25 Mai 2014   •   23:40

Candidatul conservatorilor europeni la preşedinţia Comisiei Europene, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, a revendicat duminică, pe contul său de Twitter, victoria taberei sale la alegerile europene, relatează AFP.

'Partidul Popular European (PPE) este pe cale să câştige alegerile europene. El revendică prin urmare preşedinţia Comisiei Europene', a scris Juncker.

PPE, din care fac parte, în special, formaţiunile UMP din Franţa, CDU din Germania sau Partidul Popular din Spania, mizează pe un avans de cel puţin 20 de locuri faţă de grupul socialiştilor europeni.

'Tendinţa este extrem de bună pentru PPE', a precizat şi preşedintele acestui partid, francezul Joseph Daul. PPE era deja primul partid în actualul Parlament European şi îi devansa pe socialişti cu 80 de locuri.

Delegaţii PPE, reuniţi în congres la începutul lunii martie la Dublin, l-au desemnat pe Jean-Claude Juncker, fostul preşedinte al Eurogrupului şi ex-prim-ministru al Luxemburgului, candidat pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Pentru prima dată, şefii de stat şi de guvern trebuie să ţină cont de rezultatul alegerilor europene pentru a-l desemna pe viitorul preşedinte al Comisiei Europene. Actualul executiv european este prezidat de zece ani de conservatorul portughez Jose Manuel Barroso.

Candidatul socialiştilor la şefia CE este germanul Martin Schulz.

×