x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin dă replici dure din Dusanbe; ''Ucraina - ostaticul altor interese''

Putin dă replici dure din Dusanbe; ''Ucraina - ostaticul altor interese''

de Dan Constantin    |    13 Sep 2014   •   23:22
Putin dă replici dure din Dusanbe; ''Ucraina - ostaticul altor interese''

Putin consideră că Ucraina a devenit ''ostatic al intereselor altora''. Într-o conferinţă de presă cu ziariştii ruşi prezenţi la summit-ul Organizaţiei de Cooperare Shanghai - SCO, desfăşurat în capitala Tadjikistanului, Dusanbe, Putin a dat replici dure la adresa politicii NATO faţă de Ucraina. '' Ucraina este folosită ca un instrument şi a fost luată ostatic la dorinţa unor jucători de pe scena internaţională pentru a revigora NATO, ca un instrument cheie în politica externă a SUA''a declarat liderul rus.

Viziunea lui putin, exprimată în termeni primitivi ai războiului rece, consideră că măsurile de solidaritate ale NATO faţă de acţiunile agresive ale Rusiei în Ucraina ar fi un prilej''ca SUA să-şi consolideze sateliţii săi şi-i sperie cu o ameninţare din străinatate".

La Dusanbe, la summitul SCO au participat preşedinţii din China, Kazahstan, Uzbechistan, Kyrgystan, Tadjikistan, Rusia, dar şi lideri din ţări asociate organizaţiei. Putin a avut la Dusanbe o întâlnire cu Preşedintele Iranului, dar şi o trilaterală Rusia-China-Mongolia.

Între problemele abordate de liderii prezenţi la Dusanbe s-a numărat şi situaţia din Afganistan, după un proces electoral pentru preşedinţie complicat. 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin