x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin: Rusia ar putea fi obligată să-şi îndrepte forţele armate spre orice agresor

Putin: Rusia ar putea fi obligată să-şi îndrepte forţele armate spre orice agresor

16 Iun 2015   •   22:28
Putin: Rusia ar putea fi obligată să-şi îndrepte forţele armate spre orice agresor

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat marţi că Rusia ar putea fi obligată să-şi îndrepte forţele armate spre orice ţară care i-ar pune în pericol securitatea, declarându-se de asemenea preocupat de un sistem de apărare antirachetă în apropierea frontierelor Rusiei, relatează Reuters.

"Vom fi obligaţi să ne îndreptăm forţele armate... spre teritoriile de unde vine ameninţarea", a declarat el.

Putin a notat, de asemenea, după discuţii purtate cu preşedintele finlandez Sauli Niinistö la reşedinţa prezidenţială Novo Ogariovo din afara Moscovei, că cea mai bună garanţie de securitate a Finlandei este statutul ei de neutralitate.

Preşedintele rus, în dezacord cu Occidentul asupra crizei din Ucraina şi sancţiunilor impuse Moscovei care au urmat, a afirmat de asemenea că Rusia vrea ca Ucraina să-i ramburseze un împrumut de 3 miliarde de dolari, acordat în timpul fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, conform graficului de rambursare convenit.

Putin a considerat, de asemenea, că acordul de pace de la Minsk asupra Ucrainei este echilibrat şi echitabil şi a subliniat că dacă Rusia nu era de acord cu el, nu l-ar fi semnat, adaugă Reuters.

Sursa - Agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia