x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război conjugal? Melania vs. Donald, într-o dispută care uimește Planeta

Război conjugal? Melania vs. Donald, într-o dispută care uimește Planeta

de Şerban Mihăilă    |    19 Iun 2018   •   15:00
Război conjugal? Melania vs. Donald, într-o dispută care uimește Planeta

În singura sa declarație politică de până acum, „Prima Doamnă” a Statelor Unite, Melania Trump, a atacat politica în domeniul imigrației promovată de soțul ei și a cerut administrației de la Washington să „guverneze cu inima”. Doamna Trump a șocat astfel o lume întreagă, exprimând o poziție clară contra uneia dintre cele mai dezbătute și controversate strategii politice impuse de președintele SUA pe agenda Casei Albe.

Printr-o declarație surprinzătoare, Melania Trump a lăsat mască toată Planeta, lovind neașteptat într-o politică prioritară a șefului administrației americane: lupta împotriva imigrației. „Doamna Trump urăște să vadă copiii despărțiți de familiile lor și speră ca ambele tabere din Congresul SUA să ajungă în sfârșit la un numitor comun pentru adoptarea unei reforme reușite în privința imigrației. Ea este convinsă că trebuie să fim o țară care respectă toate legile, dar și o țară care guvernează cu inima”, se arată într-o declarație dată publicității de  directoarea de comunicare a „Primei Doamne”, Stephanie Grisham. Cunoscută pentru sprijinul acordat activităților legate de ajutorarea copiilor, Melania Trump intervine acum direct într-un subiect extrem de delicat pentru soțul ei. Apelul său pentru toleranță în privința aplicării legislației asupra imigrației, atunci când este vorba despre bunăstarea copiilor, vine după adoptarea unei măsuri dure implementate de administrația Trump în luna aprilie, care prevede separarea copiilor de părinții lor, la granița dintre SUA și Mexic.

Toleranță zero la Casa Albă

Începând de la mijlocul lunii aprilie, această nouă politică „de toleranță zero”, aplicată la frontiera cu Mexic, a despărțit deja 2.000 de copii de părinții lor, după ce aceștia au fost arestați pentru pătrundere ilegală în SUA. Informația a fost oferită chiar de către purtătorul de cuvânt al Departamentului Securității Interne, Jonathan Hoffman, declanșând un scandal imens în SUA și dincolo de granițele lor. Imagini cu copii care așteaptă singuri, în cuști de metal, la punctele de frontieră, să-și afle viitoarea destinație, au indignat deja întreaga Planetă.    

„Dacă un părinte își lasă copilul în cușcă, fără supraveghere, cu alți copii de cinci ani, atunci acesta devine răspunzător în fața legii”, a declarat Michelle Brane, lider al mișcării de apărare a drepturilor imigranților din SUA. Ea acuză Casa Albă că ia copiii de lângă părinți și îi plasează în condiții improprii.

Declarația surprinzătoare a Melaniei Trump a fost făcută ieri, în aceeași zi în care Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad Al Hussein, a cerut administrației americane să renunţe la politica prin care copii ai imigranţilor intraţi ilegal pe teritoriul Statelor Unite sunt separaţi de părinţii lor. El a denunțat această măsură drept „inadmisibilă” şi „crudă”. Reprezentantul ONU s-a declarat profund îngrijorat de decizia SUA.

 

×
Subiecte în articol: Melania vs. Donald