x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Replici la Berlin pentru Trump: GERMANIA NU ARE DATORII LA NATO

Replici la Berlin pentru Trump: GERMANIA NU ARE DATORII LA NATO

de Dan Constantin    |    19 Mar 2017   •   22:11
Replici la Berlin pentru Trump: GERMANIA NU ARE DATORII LA NATO

După ce Trump a reprosat Germaniei ca are mari datorii catre NATO, ca un comentariu la vizita cancelarului Merkel la Washington,au venit și replicile de la Berlin

Ministrul apărarii Ursula van der Leyen a precizat într-un comunicat difuzat duminică  prin care respinge clar afirmația lui Trump. Germania nu are nici o datorie catre NATO iar cheltuielile militare ale unui stat membru în alianță  nu reprezinta singura măsură a angajamentelor financiare, precizează comunicatul ministrului german al apărării. Misiunile de asigurare a păcii sub egida ONU, angajarea împotriva terorismului în cadrul coalitiei anti ISIS sunt în acest cadru financiar.

Opoziție similară exprimă și ministrul de externe și vicecancelar ,Sigmar Gabriel. Potrivit DW, un interviu al oficialului german , care va fi difuzat luni, dă o replică acuzațiilor Presedintelui Trump, în care defineste cadrul mai larg al politicii de securitate, care nu este doar o escaladă a cursei înarmărilor. Politica rezonabilă de prevenire a crizelor, stabilitatea tarilor slbe, dezvoltarea economică,lupta contra foametei, actiunile pentru stoparea schimbărilor climatice, criza apei sunt prioritați pe care Germania le urmărește pentru atenuarea tensiunilor în lume, spune seful diplomatiei de la Berlin. 

×