x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Romani prinsi in focul teroristilor, NEGLIJATI DE ANCHETE

Romani prinsi in focul teroristilor, NEGLIJATI DE ANCHETE

de Dan Constantin    |    09 Ian 2015   •   15:23
Romani prinsi in focul teroristilor, NEGLIJATI DE ANCHETE

Cel putin un roman se afla intre luptatorii din tari membre UE si NATO care s-au alaturat ARMATEI ISIL. Informatia nu a fost dezvoltata , nici explicata, dupa ce Teodor Melescanu a confirmat-o.
Din ce mediu a plecat acest cetatean roman,care este familia lui, cercul de cunostinte? MEDIA ROMANEASCA A FOST PUTIN INTERESATA SA INVESTIGHEZE ACEST CAZ.

Astazi urmeaza sa fie adus in tara trupul marinarului mort in atacul asupra petrolierului ARAEVO in portul libian Derna. Parchetul din Pireu a declansat o ancheta asupra incidentului in care a murit si un marinar grec, alaturi de tanarul de 24 de ani din Galati. Intre ranitii aflati la bord se afla si tatal acestuia.
AUTORITATILE ROMANESTI NU AU ANUNTAT CA ACEST CAZ AR FI SUBIECT DE INVESTIGTIE. Prezenta unor cetateni romani in zona de conflict din Libia, unde se confrunta grupari islamiste credem ca ar impune o ancheta, mai ales dupa ce acestia au devenit si victime.

In spatiul virtual au aparul comentarii care ridica semne de intrebare asupra incarcaturii petrolierului dar si in ceea ce priveste atacul asupra navei, asumat oficial de fortele aeriene libiene, recunoscute de ONU.

Compania nationala a petrolului din Libia a comunicat ca ''toate partile'' erau informate asupra rutei petrolierului care aproviziona centrale electrice din porturile controlate de autoritatea legala. De mentionat ca inca un petrolier-RIZOPON- al companiei grecesti se afla sub acelasi contract de transport pentru compania libiana a petrolului.

Compania Aegean Schipping Enterprise, proprietara petrolierelor, a informat ca navele se aflau sub contract pentru transport de petrol in favoarea companiei libiene de stat .Grecii au negat ca vasul ar fi avut o incarcatura ilegala si ca ar fi fost somat inainte de atac. Mai mult, comunicatul mentioneaza ca petrolierul a fost atacat de un avion necunoscut. Exista si opinii care sustin ca atacul ar fi fost executat de forte aeriene al unor Emirate din Golf, implicate si ele in conflictul din zona prin sustinerea militara si financiara a islamistilor.

Strins legate de razboiul cu gruparile teroriste apare ca o consecinta dramatica fluxul de imigranti ilegali. Printre refugiati se pot infiltra in Europa si membri ai gruparilor teroriste.Pentru transport sunt cumparate de retelele de traficanti nave uzate care sunt dirijate spre sudul Italiei.Nava Blue Sky M, care avea la bord aproape o mie de sirieni si curzi,imbarcati in portul turcesc Mersin, a fost livrata unui misterios sirian de o comanie din Constanta. Familia Stanciu, proprietara a vasului Blue Sky M pana la mijlocul lunii decembrie NU FACE OBIECTUL UNEI INVESTIGATII A AUTORITATILOR DIN ROMANIA.

Intrarea in spatiul Schengen, obiectiv intens asumat de Romania impune si lamurirea acestei tranzactii suspecte aflate in ancheta procurorilor din Italia.

×