x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un iranian va fi executat pentru a doua oară, după ce a supravieţuit primei spânzurări

Un iranian va fi executat pentru a doua oară, după ce a supravieţuit primei spânzurări

16 Oct 2013   •   15:53
Un iranian va fi executat pentru a doua oară, după ce a supravieţuit primei spânzurări

Alireza M., un iranian de 37 de ani condamnat la moarte într-un caz legat de droguri, va fi executat din nou, după ce prima tentativă, în care acesta a stat spânzurat timp de 12 minute, a eşuat.

Prima execuţie a lui Alireza a avut loc miercurea trecută, prin spânzurare. Medicul închisorii Bojnourd, unde a avut loc procedura, l-a pronunţat mort pe acesta după 12 minute, trimiţând corpul morgă.

Când familia bărbatului a venit să ridice cadavrul pentru înmormântare, însă, Alireza a fost găsit respirând.

"Când am ajuns la morgă l-am găsit în viaţă. Cele două fiice ale lui au fost foarte fericite", a povestit un membru al familiei.

După ce autorităţile închisorii au constatat că bărbatul trăieşte, acesta a fost transportat la un spital, sub pază armată. Alireza nu va scăpa, însă, de pedeapsa cu moartea.

"Verdictul a fost condamnarea la moarte, iar sentinţa va fi îndeplinită atunci când acesta va fi apt din punct de vedere medical", a declarat o sursă din justiţie.

Potrivit ONG-ului "Iran Solidarity", aproximativ 560 de persoane au fost executate în Iran, în ultimul an. Pedeapsa cu moartea este dată în acest stat pentru omor, viol, trafic sau consum de droguri ori comportament care contravine regulilor islamului.

Reprezentanţii Iran Solidarity spun că aproximativ 200 de execuţii au avut loc de la venirea noului preşedinte Hassan Rouhani, considerat mai moderat ca predecesorul său, Mahmoud Ahmadinejad.

"Rouhani a spus că vrea să golească închisorile, când a venit la putere. Se pare că regimul său vrea să facă asta prin execuţii", a declarat membra Iran Solidarity, Maryam Namazie.

Rata de execuţii raportată la numărul de locuitori din Iran este întrecută doar de China. 

×
Subiecte în articol: spanzurat executie iran