x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - DEZASTRU LA MECCA. 87 de MORȚI după ce o macara s-a prăbușit peste MOSCHEEA SFÂNTĂ - ATENȚIE! IMAGINI ȘOCANTE!

VIDEO - DEZASTRU LA MECCA. 87 de MORȚI după ce o macara s-a prăbușit peste MOSCHEEA SFÂNTĂ - ATENȚIE! IMAGINI ȘOCANTE!

11 Sep 2015   •   21:57
VIDEO - DEZASTRU LA MECCA. 87 de MORȚI după ce o macara s-a prăbușit peste MOSCHEEA SFÂNTĂ - ATENȚIE! IMAGINI ȘOCANTE!

Cel puţin 87 de persoane au fost ucise şi 80 rănite după ce o macara de mari dimensiuni s-a prăbuşit vineri peste Moscheea Sfântă de la Mecca, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Înregistrările video şi fotografiile postate pe reţelele de socializare arată numeroase victime pline de sânge pe podeaua din incinta moscheii.

Moscheea de la Mecca este considerată cel mai sfânt loc al islamului şi locul unde se desfăşoară pelerinajul anual (haj) la care orice musulman trebuie să participe măcar o dată în viaţă.

Conform relatărilor de la faţa locului, în momentul incidentului oraşul Mecca era afectat de o furtună, iar moscheea era plină de lume, vinerea fiind pentru musulmani zi de odihnă şi rugăciune.


Respectiva macara era folosită la lucrările de restaurare şi extindere a monumentului, unde pe 21 septembrie va începe pelerinajul anual, autorităţile saudite dorind să extindă capacitatea moscheii la circa 400.000 de metri pătraţi.



×
Subiecte în articol: Mecca accident morti la mecca