x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cârtițele sistemului, trimise pe acasă

Cârtițele sistemului, trimise pe acasă

de Dan Constantin    |    13 Apr 2017   •   20:20

Câteva discrete cereri de încetare a detașărilor, aprobate de CSM în regim de urgență, ascund ,,mișcări de trupe” în personalul Ministerului Justiției. Nu sunt vizate funcții de conducere, cum a fost cazul ,,retragerii” secretarilor de stat Hăineală și Sima, ci persoane din linia a doua, dar care aveau pe mână ,,pâinea și cuțitul” prin bucătăria instituției. Erau ochii și urechile altora prin minister.

Ministrul a solicitat Secției de judecători încetarea detașării judecătoarei Drașoveanu Corina. Știre proastă pentru președintele Iohannis, care ar putea avea o tresărire în amintirea faptelor bune din ,,carnetul de dans” al doamnei detașate. Drașoveanu Corina este din Sibiu, unde a condus judecătoria în perioada mandatelor de primar ale actualului președinte. Se afla la președinția instanței municipale care a deschis în 2007 calea recuperării bunurilor revendicate de Forumul Democrat German din România. Magistratul chiar a judecat o contestație care reclama că FDGR ar fi continuator al unei mișcări de tip fascist - Forumul Etnic German. Soluția a făcut din FDGR proprietar imobiliar cu un patrimoniu excepțional. Mutată la Ministerul Justiției ca șef de birou statistică, după instalarea doamnei Prună la Justiție, Drașoveanu devine director cabinet ministru. Tudorel Toader cere CSM să îl scutescă de bănuiala că există o comunicare directă de la ușa lui cu Palatul Cotroceni. Judecătoarea se întoarce, așadar, la locul unde poate să servească direct prieteniile locale trainice.

După tevatura evaluării DNA și a Ministerului Public, cad capetele a două procuroare din Corpul de control al ministrului. Toader a cerut Secției procurori a CSM încetarea detașării de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ A doamnelor procuror-inspector Sterschi Florena Esther și Eucarie Nicoleta Ecaterina. Bănuim că prestația în evaluarea DNA le-a trimis la locurile de unde veniseră pe cele două inspectoare. În mapa profesională, Sterschi are doctoratul de import de la Chișinău și un Volvo în declarația de avere. Eucarie, cu diploma în Drept luată ,,La Cristea”, a fost numită de Boc șefă peste Autoritatea Națională pentru Cetățenie, post din care a fost mătrășită de Ponta în 2012.

Tudorel Toader n-a reușit să aibă evaluările dorite, dar scapă de persoanele din prejma lui care răspund la prea multe telefoane.

×