x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Conducerea Spitalului 'Sf. Maria' a depus plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii

Conducerea Spitalului 'Sf. Maria' a depus plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii

23 Noi 2016   •   16:08
Conducerea Spitalului 'Sf. Maria' a depus plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Managerul Spitalului "Sf. Maria", Narcis Copcă, a confirmat, pentru AGERPRES, că miercuri a fost depusă o plângere penală împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru "abuz în serviciu", după ce Inspecţia Sanitară de Stat a făcut un control la această unitate medicală în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar. 

În plângerea penală se solicită organelor de cercetare "investigarea şi sancţionarea activităţilor cu caracter posibil infracţional" desfăşurate de către Ministerul Sănătăţii prin reprezentantul său Vlad Voiculescu". 

Potrivit actului, printre consecinţe se numără "imposibilitatea" unităţii medicale de "a-şi desfăşura obiectul de activitate pentru care a primit acreditare şi fonduri", "imposibilitatea" de a oferi servicii de transplant pulmonar "pacienţilor în nevoie aflaţi pe listele de aşteptare", dar şi "lipsa avizului consultativ la trimiterea pacienţilor în străinătate pentru a fi operaţi în Viena în condiţiile în care Spitalul "Sf. Maria" a primit acreditarea necesară pentru transplant". 

Anterior, managerul Narcis Copcă declara pentru AGERPRES că Inspecţia Sanitară de Stat nu a găsit nereguli. 

"Mi-a trimis şi Inspecţia Sanitară de Stat să verifice să ne dea afară. Vă anunţ că Inspecţia Sanitară trimisă de domnul ministru a stat două zile, că a găsit totul perfect", afirma Copcă. 

Miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că Inspecţia Sanitară face verificări la Spitalul "Sf. Maria" în cazul acreditării centrului de transplant pulmonar. 

"Corpul de control al Ministerului Sănătăţii nu poate merge în niciun spital care este sub o autoritate publică locală fără acordul acelei autorităţi publice locale. După ce vom primi acordul doamnei primar Firea, Corpul de control va merge la Spitalul "Sf. Maria"", a explicat ministrul. 

Potrivit acestuia, experţi români şi străini vor merge la începutul lunii decembrie la această unitate medicală pentru a verifica centrul de transplant pulmonar. 

Şeful Comisiei de chirurgie toracică din Ministerul Sănătăţii, dr. Ioan Cordoş, a declarat, la rândul său, că la centrul de transplant pulmonar de la Spitalul 'Sf. Maria' nu sunt pneumologi şi infrastructură de urmărire a pacientului. AGERPRES

×