x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Exclusa Camelia Bogdan, audiată la Parchetul General

Exclusa Camelia Bogdan, audiată la Parchetul General

de Ion Alexandru    |    23 Feb 2017   •   08:39
Exclusa Camelia Bogdan, audiată la Parchetul General
Sursa foto: SORIN LUPSA

Judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă din magistratură la începutul acestei luni, a fost audiată, ieri, la sediul Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din Parchetul General, în dosarul în care procurorii au început urmărirea penală in rem, pentru abuz în serviciu, ca urmare a dezvăluirilor apărute în spațiul public referitoare la modul în care a fost pronunțată decizia în cazul “Telepatia”.

 

Camelia Bogdan este ultima dintr-un lung șir de persoane audiate ca martor la Parchetul General, după dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiță și după ce, în presă, a apărut o înregistrare audio, în care fostul președinte al României, Traian Băsescu, povestea, în cadrul mai mutor întrevederi private, cum a fost gândită și executată condamnarea din dosarul lui Dan Voiculescu. Aici, Băsescu devoalează implicarea fostului șef operativ al SRI, Florian Coldea, și a Laurei Codruța Kovesi în această afacere, modul în care a fost scos din dosar judecătorul Stan Mustață și cum au fost aduși la Curtea de Apel București să judece această speță judecătorii Camelia Bogdan și Alexandru Mihai Mihalcea.

Potrivit înregistrării, Traian Băsescu afirmă: “Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea: mâine îl luăm pe Mustață și intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau: am vorbit cu Bogdan și a spus că dacă aveam Codul Penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urmă trage concluziile Coldea, știi. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii. (...) Camelia Bogdan (...) a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de un an este schimbat și la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te știu cine ești!”.

În acest doar, deschis din oficiu de către procurorii Parchetului General în data de 4 ianuarie 2017, sunt verificate mai multe dezvăluiri făcute de Sebastian Ghiță, plecând de la modul în care a fost numită, în anul 2012, Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA, înregistrările lui Traian Băsescu și alte afirmații ale fostului deputat. Până în prezent, au fost audiați, ca martori, Traian Băsescu, fostul premier Victor Ponta, jurnalistul Victor Ciutacu și mai mulți ziariști de la postul de televiziune Romania TV.

În cadrul unei interveneții publice, Laura Kovesi a negat vehement că va da declarații în acest dosar, răspunzând că este “exclusă” o audiere în această cauză.

 

Excluderea din magistratură nu a fost încă atacată la ÎCCJ

Pe 8 februarie, judecătoarea Camelia Bogdan a fost exclusă din magistratură, prin votul unanim al membrilor Secției pentru Judecători a CSM. Asta, după ce, în spațiul public, au apărut informații că, în timp ce judeca apelul în dosarul ICA, magistraul a luat bani de la o parte vătămată din dosar, respectiv de la Ministerul Agriculturii. Camelia Bogdan are la dizpozie 15 zile să atace decizia CSM la ÎCCJ. Până în prezent, acest lucru nu s-a întâmplat.

 

Camelia Bogdan susține că nu s-a întâlnit niciodată cu fostul președinte Băsescu pentru a discuta cu acesta despre soluția pe care urma să o pronunţe în dosarul “Telepatia”

 

×
Subiecte în articol: camelia bogdan