x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Ghinea s-a zbătut doar pentru gașcă

Ghinea s-a zbătut doar pentru gașcă

de Dan Constantin    |    02 Feb 2017   •   15:13
Ghinea s-a zbătut doar pentru gașcă
Sursa foto: GrigorePopescu

Fundația pentru o Societate Deschisă, Societatea Academică Română, Miliția spirituală, Asociația Centrul Român pentru Politici Europene, Expert Forum, Centrul Român pentru Jurnalism de Investigații, Asociația de Monitorizarea Presei, Asociația Institut European pentru Democrație Participativă Qvorum, Asociația Salvați Bucureștiul sunt doar câteva din ong-urile care au beneficiat de finanțări substanțiale din fondurile norvegiene, via FDSC, cifrate la peste 36 milioane dolari. Poziția lor față de grațiere a fost clară - respingere și promovarea punctelor de vedere politice împotriva PSD, Tăriceanu. Noua țintă este Avocatul Poporului.

Ghinea, ca ministru la Fonduri Europene, a reușit performanța zero la absorbția de fonduri europene. A reușit mai bine la o resursă accesibilă ong-urilor. În octombrie 2016 a semnat Memorandumul de Înțelegere pentru accesarea a 502 milioane euro din fondurile SEE și Norvegian. Până în 2021, prietenii au asigurată o pâine bună de mâncat. Guseth, Laura Ștefan&Co. sunt baronii societății civile puși la adăpost de griji. Vor fi ideologii străzii mișcate de platformele de mobilizare rapidă.

Magistrații - câteva mii - au fost și ei racordați la Mecanismul Norvegian. Milioane de euro sunt gestionate de CSM pentru a școlariza judecători, procurori, grefieri. Șefii de proiect ciugulesc și ei din generoasele granturi norvegiene. Câți dintre ,,școliții” pe banii nordicilor s-au oripilat față de tratamentul aplicat copiilor români și s-au adresat omologilor din Norvegia pentru explicații? CSM are probabil cifra trecută la secret.

 

×