x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie RCS & RDS, învinuită de DNA de dare de mită şi spălare de bani

RCS & RDS, învinuită de DNA de dare de mită şi spălare de bani

de Cristian Anton    |    18 Mai 2017   •   08:54
RCS & RDS, învinuită de DNA de dare de mită şi spălare de bani

Compania de cablu RCS & RDS este învinuită de DNA de dare de mită şi spălare de bani în dosarul mitei pentru preşedintele LPF, au anunţat procurorii anticorupţie. De asemenea, Serghei Bulgac, director general al RDS & RCS la data faptei, este învinuit de spălare de bani, SC Bodu SRL - de complicitate la luare de mită şi spălare de bani şi SC Integrasoft SRL (la data faptei deţinută de RCS & RDS) - de complicitate la spălare de bani.

În aceeaşi cauză, DNA a dispus anterior urmărirea penală faţă de Dumitru Dragomir, la data faptelor președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Ioan Bendei, la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA, Alexandru Oprea, la data faptei, directorul general și președintele consiliului de administrație al companiei de cablu, Mihai Dinei, la data faptelor coordonatorul activității juridice la RCS & RDS, Florin-Bogdan Bădiţă, la data faptelor administrator al SC Bodu SRL, și Bogdan-Dumitru Dragomir, la data faptelor asociat unic al SC Bodu SRL.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Dumitru Dragomir a solicitat şi primit de la Ioan Bendei peste 3 milioane de euro, în schimbul acordării de condiţii avantajoase pentru RCS & RDS privind cumpărarea drepturilor de difuzare pentru Liga 1 la fotbal.

Digi Communications, compania-mamă a RCS & RDS, a anunţat şi ea că Serghei Bulgac, director general al Digi şi al RCS & RDS, a fost înştiinţat oficial de către DNA cu privire la efectuarea urmării penale faţă de acesta în calitate de suspect, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. După acest anunţ, acţiunile Digi au scăzut la bursă cu 2,67%, la 40,1 lei, coborând în mai multe rânduri până la pragul de 40 de lei, preţul de listare.

Şpagă de trei milioane de euro

"În perioada aprilie 2009 - mai 2011, inculpatul Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro (din care a primit 3,1 milioane de euro) de la suspectul Bendei Ioan, administrator al unei companii de televiziune prin cablu, în scopul atât de a îndeplini, cât şi de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum şi de a îndeplini acte contrare acestora. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga I, încheiat la data de 8.04.2008 între LPF şi consorţiul constituit din două societăţi comerciale, printre care şi societatea administrată de suspectul Bendei Ioan", se arată în comunicatul DNA. Suma de bani a fost mascată ulterior sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat între o firmă controlată de Dumitru Dragomir şi compania de televiziune prin cablu. 

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte LPF, este acuzat că a luat mită 3,1 milioane de euro de la RCS & RDS

×
Subiecte în articol: rcs&rds dna