x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Amenajarea Parcului Moghioroş, ultimul tun

Amenajarea Parcului Moghioroş, ultimul tun

de Adrian Stoica    |    15 Iun 2016   •   10:10
Amenajarea Parcului Moghioroş, ultimul tun
Sursa foto: DIANA OROS

La sfârşitul lunii martie Primăria Sectorul 6 din Capitală organiza o licitaţie pentru finalizarea serei de plante exotice din Parcul Moghioroş. Primarul de la acea vreme, invizibilul Rareş Mănescu, anunţa că este gata să îngroape 8,3 milioane de lei, fără TVA, într-un mastodont din fier şi sticlă inutil, când la câţiva paşi se află Grădina Botanică a Bucureştiului. Va îngropa ceva mai puţin, 8,25 de milioane de lei, dar firma câştigătoare, Modus CF SRL, pare mai degrabă o săgeată a unor grupuri de interese.

Licitaţia s-a finalizat pe data de 13 iunie, câştigătoare fiind desemnată firma Modus CF SRL din Bucureşti, care a fost şi singura participantă. Contractul prevede realizarea unor „Lucrări de construcţie (suplimentare) şi dotare a serelor (suplimentar) pentru finalizarea proiectului: „Modernizare arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei, sector 6, Bucuresti”. Firma câştigătoare, care a fost înfiinţată în iunie 2015, a raportat un profit net de 7.416 lei în acel an, are doar un angajat şi nici un fel de experienţă în astfel de lucrări, ea având ca domeniu principal de activitate construcţia de drumuri şi autostrăzi. Acţionarii ei sunt italienii Carmelo Ferrara şi Giovanni Caccamo care  mai apar asociaţi în câteva firmuliţe.

Firele duc spre băieţii deştepţi

Una dintre firmele în care se mai regăsesc  Carmelo Ferrara şi Giovanni Caccamo, în calitate de acţionari, este şi Roiteh Gold SRL, tot din Bucureşti. Specializată în transportul rutier şi de marfă, firma a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 7.000 de lei şi o pierdere de 51.509 lei, iar în 2014 nu a desfăşurat nicio activitate. Tot ca acţionar îl mai regăsim aici Florin Andrei Voinea, un personaj cu legături în zona băieţilor deştepţi din energie, mai ales că tatăl său, Petre Voinea, are afaceri în energie. Nici socrul său Petcu Constantin Viorel, un afacerist controversat din Valea Jiului, nu a stat departe de afacerile cu energiei electrică, dar mai ales şi-a ţinut mereu aproape afacerile de Complexul Energetic Oltenia şi de filiala PSD din Târgu Jiu.

×