x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Firea: Îi asigur pe bucureşteni că vor avea la timp şi în condiţii de confort apă caldă şi căldură

Firea: Îi asigur pe bucureşteni că vor avea la timp şi în condiţii de confort apă caldă şi căldură

21 Sep 2016   •   17:20
Firea: Îi asigur pe bucureşteni că vor avea la timp şi în condiţii de confort apă caldă şi căldură
Sursa foto: Facebook.com

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat asigurări, miercuri, că bucureştenii vor beneficia de apă caldă şi căldură, în condiţiile în care CGMB a adoptat un proiect de hotărâre în baza căruia Consiliul de Administraţie al RADET a fost mandatat să ia toate măsurile economice şi judiciare, inclusiv insolvenţa, pentru a asigura continuitatea activităţii regiei.

Citeşte şi RADET cere insolvenţa! CGMB: Conducerea, mandatată să deschidă procedura


"Îi asigur pe toţi bucureştenii că vor avea la timp şi în condiţii deosebite de confort atât apă caldă, cât şi căldură în timpul sezonului rece şi abia acum putem să dăm această garanţie deoarece, aşa cum ştiţi, din două în două zile, noi primeam notificări din partea ELCEN că se opreşte agentul termic, pentru că la rândul lor au anumite presiuni şi notificări din partea Romgaz, Distrigaz", a precizat edilul general.

Ea a adăugat că insolvenţa nu înseamnă închidere sau faliment, nici "haos economic", ci, dimpotrivă, "o relansare a activităţii RADET".

"Astăzi, de fapt, am intrat în legalitate. Această măsură trebuia luată cu mult timp înainte, în momentul în care contul RADET a fost poprit de către ELCEN. Există legislaţie în vigoare care spune foarte explicit că suntem în faţa unei bancrute simple, deci trebuia declarată procedura de insolvenţă cu mai mult timp înainte. Noi nu facem acum decât să aplicăm legea. Vreau să îi asigur pe toţi angajaţii RADET că nu se pune problema disponibilizărilor, nu trebuie să se gândească la şomaj, este vorba despre o modalitate de a salva această entitate economică, de a livra la modul continuu şi apă caldă şi căldură şi, de asemenea, de a restructura această regie care ani de zile a fost condusă de manageri PNL care au dus-o aproape în pragul falimentului", a spus Firea.

Gabriela Firea a făcut apel la Guvern pentru ca şi Ministerul Energiei, în perioada următoare, să evalueze cu mai multă atenţie şi responsabilitate activitatea ELCEN şi să ia măsurile judiciare şi economice care se impun. Ea a adăugat că în contextul în care doar RADET se modernizează şi restructurează, rezultatul nu va fi cel dorit.

Firea a mai precizat că joi va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al RADET în care se va analiza încă o dată situaţia financiară şi juridică a regiei şi se vor lua măsurile care se impun.

"Intrăm într-un moment în care această societate va funcţiona, va asigura livrarea apei calde şi căldurii către populaţie şi instituţii ale statului şi, de asemenea, se va reorganiza, se va însănătoşi. (...) În primul rând, datoria istorică nu a putut fi explicată aşa cum ar fi trebuit din punct de vedere legal. În momentul procedurii insolvenţei, se opresc toate notificările creditorilor şi se analizează fiecare datorie în parte şi tot ceea ce este eligibil va fi plătit. Ceea ce nu este eligibil - cea mai mare parte, din punctul meu de vedere - va fi stins", a explicat primarul general.

Firea a negat informaţiile potrivit cărora fostul CA al RADET ar fi notificat încă din vară primarul general în privinţa faptului că trebuie cerută insolvenţa. "Sub nicio formă, este o minciună", a replicat ea.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: gabriela firea firea apa calda căldură radet