x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Sute de participanţi la Marşul Diversităţii; steagul curcubeu a fluturat pe şoseaua Kiseleff

Sute de participanţi la Marşul Diversităţii; steagul curcubeu a fluturat pe şoseaua Kiseleff

25 Iun 2016   •   22:05
Sute de participanţi la Marşul Diversităţii; steagul curcubeu a fluturat pe şoseaua Kiseleff
Sursa foto: Facebook

Sute de participanţi la Marşul Diversităţii au fluturat sâmbătă steagul curcubeu, simbol al comunităţii LGBT, pe şoseaua Kiseleff din Capitală.

Violeta Alexandru, ministru delegat pentru Dialog Social, a declarat că se simte datoare să participe la acest eveniment şi le-a urat celor prezenţi să fie respectaţi de comunitate.

"Sunt şi anul acesta alături de voi, aşa cum am fost în fiecare an, nu are nicio legătură cu faptul că sunt acum într-o poziţie publică, ba, mai mult, cred că eram datoare prin acest lucru să fiu şi anul acesta, pentru că aşa simt. Îmi place să fiu alături de voi pentru că îmi place libertatea de a face ceea ce simt, de a face cum simt şi de a cere altora să mă respecte aşa cum şi eu îi respect pe ei. Vă doresc să fiţi respectaţi, aşa cum şi voi ştiţi să respectaţi pe toţi ceilalţi", a spus Violeta Alexandru.

La marş au mai fost prezenţi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, ministrul secretar de stat al Germaniei, Michael Ross, Carla Antonelli - membră a Parlamentului spaniol, reprezentanți ai Ambasadei Olandei precum şi preşedintele ACCEPT, Cosmin Bebu-Vijianu.

Înainte de începerea paradei, care s-a desfăşurat pe Şoseaua Kiseleff, participanţii au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atacului din Orlando, SUA. AGERPRES

×
Subiecte în articol: marsul diversitatii