x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Turistul surprins de avalanșa din Parâng a fost găsit decedat

Turistul surprins de avalanșa din Parâng a fost găsit decedat

01 Dec 2017   •   16:05
Turistul surprins de avalanșa din Parâng a fost găsit decedat

Turistul rămas vineri sub avalanşa care a avut loc în Masivul Parâng a decedat, el fiind târât de zăpadă pe o lungime de aproximativ un kilometru, pe o vale îngustă şi abruptă din zona Vârfului Cârja (2.405 m). 

"Turistul, în vârstă de 38 de ani, a fost scos de prietenii lui din zăpada care l-a târât aproximativ un kilometru pe o vale îngustă şi abruptă din zona Vârfului Cârja, Masivul Parâng. Bărbatul a fost găsit îngropat la un metru în stratul de zăpadă fără semne vitale", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda. 

Cel mai probabil, bărbatul prezintă leziuni în zona coloanei cervicale şi a cutiei toracice. 

Echipa de prim răspuns alcătuită din trei salvamontişti şi doi jandarmi montani a ajuns la bărbatul surprins de avalanşă care nu mai prezenta semne vitale. 

Trupul bărbatul va fi transportat cu o targă de salvamontişti şi jandarmii montani pe un traseu dificil, accidentat şi acoperit cu zăpadă, până la DN 66 Petroşani-Târgu Jiu, de unde va fi preluat de un echipaj al Serviciului de Medicină Legală. 

Victima făcea parte dintr-un grup de trei turişti din Bucureşti, care a plecat vineri dimineaţă într-o drumeţie pe un traseu din Masivul Parâng. Ei au fost avertizaţi de salvamontişti că vremea nu este potrivită pentru drumeţii pe munte, mai ales că în zonă era ceaţă. 

Doi dintre cei trei membri ai grupului au fost surprinşi de avalanşă în zona Vârfului Cârja (2.405 m), însă unul a reuşit să se salveze singur. 

Incidentul a fost anunţat în jurul orei 12,00 la numărul unic de urgenţă 112, iar o echipă formată din trei salvamontişti şi doi jandarmi montani a plecat spre locul în care s-a produs avalanşa. 

Zona este periculoasă şi foarte greu accesibilă. Intervenţia de căutare şi salvare s-a desfăşurat în condiţii neprielnice, cu ceaţă densă şi temperaturi scăzute. AGERPRES

×