x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Jandarmii către ciumpalaci: "Aveti cinci momente să părăsiţi zona! Cât înseamnă cinci momente? Cât vrea domnu' comandant!" (VIDEO)

Jandarmii către ciumpalaci: "Aveti cinci momente să părăsiţi zona! Cât înseamnă cinci momente? Cât vrea domnu' comandant!" (VIDEO)

de Petru Zoltan    |    Cristian Ionescu    |    06 Mar 2012   •   13:36
Jandarmii către ciumpalaci: "Aveti cinci momente să părăsiţi zona! Cât înseamnă cinci momente? Cât vrea domnu' comandant!" (VIDEO)

Update 22:00: Revenit in piata, Claudiu Craciun a declarat ca nu se va renunta la protestele din Piata Universitatii, indiferent de deciziile care se vor lua impotriva lor. In Piata manifesteaza aproximativ 100 de persoane. Craciun a adaugat ca protestele ar trebui sa fie peste tot, nu doar intr-un anumit loc.

Update 21:30 Cei ridicati de Jandarmerie s-au reintors in Piata Universitatii. Tudor petreunul dintre amendati, a descris debandada din sectia de politie. Conform spuselor lui Tudor, protestatarii au fost urcati cu forta in duba, nu li s-a spus unde vor fi dusi. Initial au vrut sa-i duca la sectia 2, apoi s-au razgandit si i-au dus la 4. La un moment dat, una dintre fete i-a cerut unui politist civil sa se legitimeze daca vrea informatii, iar acesta le-a suflat fumul de tigara in fata. Intrebat daca are voie sa fumeze in sectie, polititul i-a raspuns ca nu este voie, desi era cu tigara-n gura. Nu li s-a comunicat cu ce suma au fost amendati, dar li s-a spus ca cifra s-ar incadra intre 500 si 5000 de lei. Tudor Petre a depus plangere la Politie impotriva abuzurilor jandarmilor.

UPDATE:19:42: Briana Caragea, pentru a treia oara in duba jandarmilor. Protestatarii care sunt la a treia intoarcere in fata ministerului au fost amendati prima oara cu 5 milioane, a doua oara cu 10 milioane, iar acum li s-a intocmit dosar penal.

UPDATE 19:30: Claudiu Craciun, reprezentantul de la Bruxelles al viermilor si ciumpalacilor din Piata Universitatii si protestatarii au fost bagati in dube de catre jandarmi si dusi spre o sectie de politie. Vor fi dusi la sectia 4, pentru "procesare". Celor care au mai fost "procesati" de doua ori in aceasta zi li s-a facut dosar penal, fiind la a treia abatere."

UPDATE 19:00 In fata ministerului Economiei, pentru a treia oara, ciumpalacii s-au strans sa protesteze, iar jandarmeria a intervenit pentru dispersarea manifestantilor, informandu-i ca, daca nu pleaca in 10 secunde vor aplica legea. Jandarmii se contrazic in ordine, unii spunand ca pot sa stea in fata ministerului, fara sa strige nimic, in timp ce un alt jandarm a zis ca le va da ultima somatie, iar daca nu vor pleca, vor lua masuri impotriva lor.

UPDATE16.31: Jandarmii au operat din nou retineri, urcand in dube manifestantii care stateau pe treptele aflate in fata Ministerului Economiei. De aceasta data, au fost dusi la Sectia 5 de Politie, pentru o noua procesare.

UPDATE 16.22: Manifestantii au incetat protestul, si-au strans bannerele si nu mai scandeaza continuand sa stationeze in fata Ministerului Economiei In zona au sosit efective suplimentare de jandarmi, probabil pentru a opera retineri.

UPDATE 16.19: Manifestantii s-au reintors in fata Ministerului Economiei unde unde scandeaza impotriva exploatarii gazelor de sist. Protestatarii poarta bannere prin care isi exprima dezacordul cu politica ministerului din domeniul energetic - "Nu privatizarii energiei electrice", "Nu exploatarii gazelor de sist".

Jandarmii someaza protestatarii sa paraseasca zona avertizandu-i ca participa la o actiune ilegala.



15 tineri care protestau pasnic in fata Ministerului Economiei impotriva exploatarii gazelor de sist au fost ridicati de jandarmi si bagati in duba. Printre cei “incaltati' de jandarmi se afla si printesa Briana Caragea.

In exclusivitate pentru Jurnalul National, direct din duba, Briana Caragea a povestit ca jandarmii i-au ridicat chiar in momentul in care vroiau sa plece. “Nu ne-am urcat de buna voie in duba. Ne-am fi dorit sa plecam, dar am fost prinsi intr-un cleste de jandarmi, care nu ne-au dat de ales. Un numar impresionant de jandarmi ne-au spus sa urcam in duba. Noi suntem activisti pasnici. Chiar nu am avut de ales.'

Stire in curs de actualizare
×
Subiecte în articol: arest jandarmi duba briana caragea