x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, scos de sub urmărire penală pentru favorizarea lui Adrian Năstase

Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, scos de sub urmărire penală pentru favorizarea lui Adrian Năstase

de Mara Raducanu    |    06 Dec 2012   •   15:04
Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, scos de sub urmărire penală pentru favorizarea lui Adrian Năstase
Sursa foto: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Aceeaşi decizie a fost luată  de procurori şi în cazul  ofiţerilor de la Serviciul de investigaţii criminale, Nicolae Costea şi Marian Apostol.

Gheorghe Dumitru, adjunctul şefului Poliţiei Capitalei şi cei doi ofiţeri care au mers la locuinţa lui Adrian Năstase cu mandatul de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în dosarul “Trofeul calităţii” au fost scoşi de sub urmărire penală pentru favorizarea fostului premier. În dosarul privind favorizarea lui Adrian Năstase, în care a fost trimis în judecată medicul Şerban Brădişteanu, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Gheorghe Dumitru, adjunctul şefului Poliţiei  precum şi a ofiţerilor de la Serviciul de investigaţii criminale Nicolae Costea şi Marian Apostol.

Procurorii au stabilit că cei trei nu l-au favorizat pe Adrian Năstase. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Şerban Alexandru Brădişteanu, medic şef de secţie la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, pentru favorizarea lui Adrian Năstase, infracţiune în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie. În rechizitoriul trimis instanţei procurorii arată că, în 20 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 judecători l-a condamnat definitiv pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare pentru folosirea influenţei sau autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a emis mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, conţinând menţiunea expresă de încarcerare în penitenciar a lui Adrian Năstase. După decizia instanţei, fostul premier  a încercat să se sinucidă, fiind dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca.


×