x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Anchetă la tabloul care lăcrimează al lui Arsenie Boca

Anchetă la tabloul care lăcrimează al lui Arsenie Boca

de Dan Radu    |    05 Mai 2015   •   12:55
Anchetă la tabloul care lăcrimează al lui Arsenie Boca

Afirmaţiile localnicilor din comuna vasluiană Puşcaşi, conform cărora un tablou al lui Arsenie Boca ar lăcrima cu ochiul stâng, vor fi analizate de Episcopia Huşilor, protopopul de Vaslui fiind trimis, ieri, la faţa locului.

Vestea că un tablou al părintelui Arsenie Boca, păstrat într-o troiţă din localitatea Puşcaşi, ar lăcrima cu ochiul stâng a făcut ca peste 2.000 de oameni să se adune la faţa locului, în zilele trecute, aceştia considerând că sunt martorii unei minuni. Potrivit acestora, lacrimi ar curge fără încetare din ochiul stâng al călugărului. Pelerinii au venit din tot judeţul Vaslui, dar şi din judeţe ca Iaşi, Braşov, Suceava, Bacău sau chiar din Bucureşti. Printre pelerini s-au numărat şi mai mulţi preoţi, precum protopopul de Vaslui, Adrian Chirvase. Mai mulţi preoţi au fost trimişi de Episcopia Huşilor, cu scopul de a ancheta evenimentul şi a trimite la episcopie o evaluare a situaţiei. „Aşteptăm o comunicare scrisă de la preoţii care au fost prezenţi la Puşcaşi şi vom formula un punct de vedere în cursul zilei de azi”, a declarat preotul Marin Tudorică, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor, citat de Agerpres.

Preoţii vor analiza „minunea” în comisie

Protopopul de Vaslui, Adrian Chirvase, s-a numărat printre cei care au inspectat tabloul, fiind reţinut în a trage concluzii. „Acel tablou care-l înfăţişează pe călugărul Arsenie Boca va fi evaluat de o comisie. Dacă este o minune, atunci va exista şi de acum încolo”, a declarat protopopul, citat de Mediafax. Tabloul înfăţişând un portret al lui Arsenie Boca a fost adus în troiţa din Puşcaşi pe 23 aprilie, fiind cumpărat de un localnic de la Mănăstirea Lainici, din judeţul Gorj. (Dan Radu)


×