x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antena 3 X 8 premii APTR

Antena 3 X 8 premii APTR

de Cristiana Stamatescu    |    25 Mai 2010   •   00:00
Antena 3 X 8 premii APTR

Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România a premiat luni seară, în cadrul Galei APTR, desfăşurată la Teatrul Naţional, cei mai buni oameni de televiziune şi cele mai valoroase producţii realizate în 2009. În cadrul celei de-a XX-a ediţii a galei, jurnaliştii Antenei 3 au obţinut nu mai puţin de opt dintre cele mai importante premii puse în joc.



Astfel, Premiul pentru cel mai bun jurnal de ştiri a fost câştigat de echipa Antenei 3 pentru a patra oară consecutiv, iar Premiul pentru anchetă de jurnalistul Antenei 3, George Colgiu, cu "Yankei de România", o campanie despre orfanii români întorşi acasă din SUA pentru a-şi căuta părinţii naturali.

Printre laureaţi se numără şi fosta prezentatoare a Observatorului Antenei 1 şi realizatoarea emisiunilor "News Magazine" şi "Q&A" de la Antena 3, Alessandra Stoicescu, care a câştigat Premiul Jean Louis Caldéron pentru campania "Doi pentru Viaţă" difuzată de Antena 2. "Am luat Premiul Jean Louis Caldéron pentru campania «Doi pentru viaţă». Am fost în Bangladesh, ţara unde milioane de oameni trăiesc cu sub 1 dolar pe zi. Astăzi pot considera că acea călătorie este una iniţiatică, pentru că mă tem că, în România, după măsurile luate de Guvernul Boc, vom ajunge în aceeaşi situaţie", ne-a mărturisit Alessandra.

La rândul ei, jurnalista Anca Grădinaru a câştigat Premiul pentru cel mai bun reportaj, pentru materialul "Biblioteca naţională, caut casă", difuzat în cadrul emisiunii "Reporter Special" la Antena 3.

Şi Mircea Badea se numără printre laureaţii de anul acesta, realizatorul emisiunii "În Gura Presei" câştigând din nou la categoria "One Man Show": "Mă încurajează mult acest premiu, mai ales că vine după un altul, din partea CNA, care a decretat că emisiunea mea este cea mai violentă emisiune tv din România. Îmi dau seama că nu-i nimic în neregulă să fii violent, dar în mod profesionist".

Emisiunea "Sinteza Zilei", moderată de Mihai Gâdea, a obţinut Premiul pentru cea mai bună investigaţie politică, în vreme ce Dana Grecu şi Radu Tudor au câştigat Premiul pentru cel mai bun talk-show, emisiunea "La Ordinea Zilei" obţinând pentru a doua oară consecutiv această distincţie.

"Mă bucur că o televiziune valoroasă şi cu produse valoroase a fost recunoscută în acest fel. Este un semnal că societatea nu este reticentă faţă de mesajele critice la adresa puterii şi acest lucru ne încurajează pe mai departe. Îi mulţumesc în special doamnei Lucia Hossu-Longin (n.r.: coorganizator şi membru al juriului). Dânsa mi-a mărturisit că juriul nu ne-a acordat în unanimitate voturile, pentru că există şi alţi jurnalişti valoroşi", a declarat Radu Tudor.

Nu în cele din urmă, Gabriela Vrânceanu Firea a fost distinsă cu Premiul special al juriului pentru emisiunea "Ştirea Zilei": "Sunt măgulită că distinsul juriu al APTR m-a onorat cu «aproape marele premiu al asociaţiei», după cum s-a exprimat chiar preşedintele juriului, dl Dan Necşulea, adică Premiul special al juriului APTR. Mă onorează şi mă obligă, în egală măsură. Este cel de-al treilea premiu pe care mi l-a decernat APTR. Sunt posesoarea unui premiu pentru cel mai bun moderator de talk-show, în 2007, şi televedeta anului 2008. Pentru munca mea şi a echipei mele, formată din Ligia Enache, producător general, şi Bianca Gruiţă, editor coordonator, din 2009, iată că APTR a crescut gradul de apreciere, onorându-mă cu această înaltă recunoaştere. Mulţumesc aşadar juriului APTR, telespectatorilor mei fideli, patronatului şi managementului Antenei 3. Şi mă felicit în final şi pe mine, cu modestie, fireşte, pentru că am mizat pe relevant şi nu pe derizoriu. Şi că mi-am păstrat originalitatea, respingând ideea de a copia pe cineva în vogă, devenind, ca mulţi alţii, o copie, de cele mai multe ori nereuşită", ne-a declarat Gabriela Vrânceanu Firea.

Marele premiu al Galei a fost obţinut de realizatoarea Marina Constantinescu pentru emisiunea "Nocturne", difuzată pe TVR 1. Gala APTR va fi difuzată la TVR 1 miercuri, 2 iunie, de la ora 21:10.

×
Subiecte în articol: mass-media