x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cafeaua, băutura fiecărei dimineți. Care este prețul anual al acestei dependențe?

Cafeaua, băutura fiecărei dimineți. Care este prețul anual al acestei dependențe?

13 Oct 2015   •   12:44
Cafeaua, băutura fiecărei dimineți. Care este prețul anual al acestei dependențe?

Pentru majoritatea, cafeaua de dimineață nu este un moft, ci o nevoie de bază care trebuie îndeplinită pentru a putea face față unei zile pline.

Dar minunatele boabe de cafea nu sunt gratuite, indiferent cât ne-am dori.

Cafeaua este un produs destul de costisitor și, de aceea, cercetătorii din Marea Britanie au realizat un studiu pentru a descoperi cât de mult cheltuie o persoană pentru a savura elixirul de dimineață, scrie metro.co.uk.

În primă fază, au determinat costurile pe care le presupune cafeaua achiziționată din cafenele, suma medie pe care britanicii o cheltuie într-un an fiind de 519 £, adică 700 euro.

La studiu s-au analizat prețurile din mai multe lanțuri de restaurante fast-food și cafenele populare și în țara noastră, ca de exemplu Subway, McDonald's și Starbuck's.

Ulterior, au comparat costurile pe care le-ar presupune achiziționarea cafelei de la Starbuck's, sau prepararea ei acasă în trei modalități: folosind un expresor asemănător cu cel din restaurante, cu ajutorul unui aparat Bosch Tassimo sau în expresorul din inox pentru aragaz.

Astfel Buddy Loans au ajuns la concluzia că toți cei care vor să facă economii ar trebui să uite de locuri precum Starbuck's și să achiziționeze un expresor din inox pentru aragaz. Astfel consumul zilnic de cafea va presupune costuri minime și băutura va fi de cea mai bună calitate.

Rezultatul final al studiului britanicilor: dacă ne trezim cu 15 minute mai devreme în fiecare dimineață pentru a ne prepara singuri cafeaua vom economisi mai mult de 2.000 de euro în 5 ani. 

×
Subiecte în articol: cafea Starbuck's