x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Caraş-Severin: Ploaia şi scurgerile de pe versanţi au inundat mai multe gospodării

Caraş-Severin: Ploaia şi scurgerile de pe versanţi au inundat mai multe gospodării

de Agerpres    |    30 Apr 2014   •   21:35
Caraş-Severin: Ploaia şi scurgerile de pe versanţi au inundat mai multe gospodării

Ploaia torenţială de miercuri după-amiaza a inundat 15 gospodării dintr-un cartier din oraşul Bocşa.

Din cauză că erau colmatate, canalele colectoare de pe mai multe străzi din cartierul Măgura nu au putut să preia toată apa scursă de pe versanţi. Pentru a scoate apa din curţi localnicii au solicitat ajutorul pompierilor militari şi al celor de la serviciul voluntar Bocşa.

"Situaţia este, cât de cât sub control, acum, însă, de pe versanţi s-au scurs cantităţi importante de apă, iar canalizările şi râul nu au mai făcut faţă. În prezent, ne-am mobilizat cu tot ce am avut în dotare, Serviciul voluntar de urgenţă al oraşului Bocşa este organizat şi am reuşit să aducem situaţia, cât de cât, la normal. De aici încolo, însă, va trebui să luăm măsuri pentru ca astfel de situaţii să fie evitate. Situaţia persistă de foarte mulţi ani, în zonă şi nimeni nu a luat nicio măsură", a declarat Eugen Cismăneanţu, primarul oraşului Bocşa.

Edilul oraşului Bocşa speră ca pe viitor, cu ajutorul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, al Instituţiei Prefectului şi al altor instituţii, situaţia să fie rezolvată, având în vedere că este nevoie de lucrări de decolmatare a râului.

"Dacă albia râului este mai sus decât decât drumul, este clar că avem aceste probleme şi nici nu ne putem aştepta la altceva. Voi iniţia un proiect de hotărâre, prin care să rezolvăm cumva problema. Sigur, din bugetul local nu puteam rezolva în totalitate această problemă majoră, în cartierul Măgura, de altfel, singura zonă inundabilă din oraş", a precizat primarul Eugen Cismăneanţu.

×
Subiecte în articol: inundatii