x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CARTE. Adriana Săftoiu, dezvăluiri jenante despre relaţia Udrea-Băsescu

CARTE. Adriana Săftoiu, dezvăluiri jenante despre relaţia Udrea-Băsescu

25 Mai 2015   •   12:00
CARTE. Adriana Săftoiu, dezvăluiri jenante despre relaţia Udrea-Băsescu
Sursa foto: rtv.net

Noua carte a Adrianei Săftoiu, "Cronica de Cotroceni", confirmă tot ce a spus Antena 3 de-a lungul timpului despre fostul preşedinte Traian Băsescu şi comportamentul lui.

Adriana Săftoiu, fost consilier prezidenţial, a stat ani de zile alături de Traian Băsescu pe vremea când acesta era preşedinte, iar în 2007 şi-a dat demisia din funcţia de consilier prezidenţial.

Citeşte şi  Reacţia lui Băsescu, după dezvăluirile lui Săftoiu: Ce ai văzut, ai auzit în Cotroceni, rămâne acolo"!

Adriana Săftoiu a descris în cartea sa detalii intime şi picante, pe alocuri jenante, despre relaţia Elenei Udrea cu Traian Băsescu.

Impusă de Traian Băsescu la Cotroceni, Elena Udrea a făcut tot posibilul să ţină aproape de preşedinte şi să blocheze accesul altor persoane la el. Mai mult, Udrea şi-a dorit să fie singura care să intre în biroul prezidenţial, povesteşte fostul strateg prezidenţial, Adriana Săftoiu, citată de rtv.net, care devăluie câteva pasaje interesante din carte:


FOTO: polirom.ro

" 'Nu putem să intrăm toţi la Preşedinte', e opinia Elenei. În afara de consilierii prezidenţiali, cinci la număr, nu prea mai au acces alţi functionari din instituţie în cabinet. Încerc să exemplific: 'Adică, pentru dosarele pe extern, ar trebui ca Pleşu să îţi spună ţie ce conţine dosarul şi tu să îl prezinţi preşedintelui, nu consilierul în cauză'. 'Da, e o variantă', îmi răspunde. 'Aceste dosare presupun discuţii, întrebări, analize şi cred că fiecare dintre noi trebuie să facă asta pe domeniul lui, nu prin intermediari', a fost replica Adrianei Săftoiu, care dezvăluie o discuţie de la începutul carierei Elenei Udrea la Cotroceni.

"A fost monitorizată şase luni de Servicii şi mi-au dat un dosar curat. Nu mă iau după presă şi bârfitori", i-a spus Băsescu consilierei sale.

"După demisia Elenei Udrea, zilele s-au derulat într-un carusel al lamentării furioase. Se considera prostul satului, care pune botul la presiunea media", povesteşte Adriana Săftoiu.

"În birou, Elena Udrea stă pe acelaşi fotoliu ca şi înainte, deşi e demisionară din funcţia de consilier. Nu ştiu dacă îşi dă seama că ne dăm toţi seama când E.U. e în biroul lui. Se simte din ton, din felul în care ne vorbeşte. Nu sunt singura care remarcă această îmbăţoşare a lui în prezenţa ei. Pare un fel de curcan care îşi scutură mărgelele ca să atragă prada", spune Adriana Săftoiu.

"Partea bună a faptului că Elena îl vizita aproape zilnic pe Preşedinte era că nu ne mai solicită după o anumită oră", mai spune Adriana Săftoiu.

"Pe la şase seara m-a chemat la el în birou. Ea, îmbrăcată în roşu, cu o fustă mini provocatoare, atârnând de biroul lui. Niciun gest de a masca atitudinea deloc neoficială şi nepotrivită locului. Elena m-a privit cu siguranţa femeii care poate sta la propriu pe biroul şefului", a povestit Adriana Săftoiu.

Mai mult, Săftoiu susţine că angajaţii lui Băsescu trebuiau să facă faţă "crizelor de isterie" ale preşedintelui, alimentate tot de Elena Udrea. Potrivit autoarei, însuşi Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei şi cunoscut afemeiat, ar fi fost captivat de Udrea.

"Vă place? O mai aduc?"

"(...) Băsescu a intervenit: "Vă place? O mai aduc?" Şi au râs împreună. (...) Berlusconi a privit-o pe Elena: "Aş vrea să mai rămâneţi puţin, să schimbăm câteva vorbe doar noi doi" . Fabulos!", scrie Adriana Săftoiu.

Elena Udrea era folosită de Traian Băsescu să îşi atace adversarii dar şi aliaţii politici, potrivit fostei consigliere prezidenţiale, Adriana Săftoiu. Tot Udrea era cea care suna la patronii televiziunilor prietene ca să scoată de pe post informaţii care nu îi plăceau lui Băsescu. Iar pentru serviciile ei, fostul preşedinte o proteja constant şi cu pasiune. A complotat cu ea în unul dintre cele mai celebre scandaluri, cel al "bileţelui roz" care a dus la compromiterea lui Călin Popescu Tăriceanu.

În tot acest timp, Maria Băsescu a stat departe de intrigile de la Cotroceni. A intervenit, însă, într-un moment cheie, ca dovadă că, în realitate, soţia preşedintelui ştia mai multe decât voia să arate. Maria este cea care, în celebrul scandal al "biletului roz", i-a spus Adrianei Săftoiu că există o copie a mesajului pe care Călin Popescu Tăriceanu i l-a trimis lui Băsescu şi pe care l-a dezvăluit Elena Udrea.

" 'Cum ieşiţi din situaţia asta?', mă întreabă doamna Maria. 'De ce nu arătaţi copia pe care o are Elena?' Şoc. 'Ce copie?', întreb uitandu-mă spre culoarul de unde trebuia să vină Preşedintele. 'Are Elena o copie după bileţel', repetă", a adăugat Săftoiu.

×