x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DGA face curățenie printre polițiști

DGA face curățenie printre polițiști

de Diana Scarlat    |    19 Oct 2017   •   22:14
DGA face curățenie printre polițiști
Sursa foto: jinga80/Getty Images/iStockphoto

În ultimele trei zile, Direcția Generală Anticorupție (DGA) a avut mai multe acțiuni în care a depistat și a arestat polițiști din județele Vâlcea și Giurgiu. Mai mulți polițiști, printre care și un șef de post, au fost reținuți, pentru luare de mită.

La Vâlcea, mai mulți polițiști au fost cercetați pentru faptele de luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, complicitate la furt de arbori şi două infracţiuni de braconaj la vânătoare. S-au încheiat toate perchezițiile și se continuă audierile la Parchet. Procurorul a dispus până acum reținerea șefului postului de Poliție Diculești și încă șase polițiști de la posturile din Diculești și Valea Mare sunt suspecți.

Ofiţerii DGA din Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Prahova şi Braşov au făcut astăzi18 percheziţii pe raza judeţului Vâlcea, într-un dosar care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor fapte de corupţie, infracţiuni de serviciu, dar şi infracţiuni prevăzute de Codul silvic. În paralel au avut loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi s-au făcut verificări şi ridicări de înscrisuri de la instituţii publice din judeţul Vâlcea de către lucrătorii DGA.

 

A ascuns șpaga-n pădure

Într-o acțiune DGA de la Giurgiu, un polițist a fost reținut, ieri, după ce a fost prins luând mită 3.000 de lei, pe care apoi i-a ascuns în pădure. Pe 15 octombrie, polițistul a suspendat dreptul de a conduce autovehicule unui șofer prins băut la volan și a constatat infracțiunea de ,,refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice de sânge”. A doua zi, polițistul i-a pretins omului suma de 3.000 de lei, pentru a-și exercita influența, printr-un intermediar, asupra procurorului care supraveghează urmărirea penală în cauză, în vederea dispunerii unei soluții favorabile denunțătorului și restituirii permisului de conducere. După încă o zi, polițistul i-a mai cerut încă 1.500 de lei, pentru a administra probe în cauza penală, astfel încât aceasta să fie soluționată prin clasare, solicitând ca, în cursul zilei următoare, să primească primii 3.000 de lei.

 

Operațiunea a fost realizată de Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

×