x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Din ciclul “Ţara arde și baba se piaptănă”: Președinția a cumpărat mobilier de 35.000 de euro, înainte și după Craciun

Din ciclul “Ţara arde și baba se piaptănă”: Președinția a cumpărat mobilier de 35.000 de euro, înainte și după Craciun

de Ion Alexandru    |    29 Dec 2016   •   09:50
Din ciclul “Ţara arde și baba se piaptănă”: Președinția a cumpărat mobilier de 35.000 de euro, înainte și după Craciun

În plină criză politică, generată de blocajul privitor la nominalizarea și desemnarea unui candidat pentru funcția de prim-ministru, Administrația Prezidenţială își schimbă mobilierul. Președinția a cumpărat, înainte și imediat după Crăciun, mobilier în valoare de peste 35.000 de euro.

Citește și Iohannis nu va face declarații astăzi, dar explică motivele refuzului lui Sevil Shhaideh

Potrivit unui anunț publicat pe SEAP, Administrația Prezidențială a făcut, în perioada în care președintele era așteptat să desemneze candidatul pentru funcția de prim-ministru, achiziții de mobilier nou. Inițial, Palatul Cotroceni intenționase să cumpere mobilă în valoare de peste 100.000 de euro fără TVA, așa cum reiese din anunțul de participare.

Citește și Cum a ajuns Sorin Grindeanu ”din greșeală” la Comisia de control a SRI

Astfel, Administrația Prezidențială a făcut aceste achiziții, în baza unei proceduri simplificate, fără licitație, iar contractele propriu-zise au fost încheiate cu mai multe firme de profil chiar în zilele de foc ale politicii post-alegeri parlamentare. Două contracte, unul în valoare de 70.000 de lei fără TVA, iar al doilea, în valoare de 34.500 de lei fără TVA, au fost parafate chiar în ziua de 22 decembrie, când președintele Iohannis era așteptat să se pronunțe cu privire la desemnarea pentru funcția de premier a persoanei propuse de alianța PSD și ALDE.

Citește și Băsescu, despre nominalizarea lui Sorin Grindeanu: Lasă suspiciuni serioase; Dragnea a cedat

Atunci, Klaus Iohannis a precizat că o decizie în acest sens urmează să o comunice publicului larg după Crăciun. Firmele care au primit aceste contracte sunt Ovo Design Furniture SRL din Mogoșoaia și Mar-Ina Prodprest SRL din Galați.

Citește și PSD a ales: Sorin Grindeanu în loc de suspendare

Ei bine, după Crăciun, mai exact în ziua în care Klaus Iohannis a anunțat că respinge nominalizarea făcută de majoritatea parlamentară pentru ocuparea fotoliului de la Palatul Victoria, Administrația Prezidențială a mai atribuit două contracte pentru achiziția de mobilier. Ambele contracte, în valoare de 50.124,75 lei fără TVA, respectiv de 14.836,24 lei fără TVA, încheiate în 27 decembrie, au fost câștigate de către compania Mobteco Product SRL.

Citește și Dragnea: După anunţul preşedintelui, dna Shhaideh a început să primească mesaje de ameninţare cu moartea

Și Ministerul Transporturilor, a cărui conducere se pregătește să plece acasă, a cumpărat mobilier. În 12 decembrie, instituția a cumpărat sute de birouri, scaune, mese, cuiere și alte obiecte, pentru care a plătit 220.000 de lei fără TVA.

Citește și Băsescu, despre nominalizarea lui Sorin Grindeanu: Lasă suspiciuni serioase; Dragnea a cedat

Priorități de sfârșit de an la vârful statului: Președinția – mobilier de 35.000 de euro; Ministerul Transporturilor – mobilă de birou de 50.000 de euro.

×