x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul ştiinţific de la Fizica Pământului: Posibilă legătură între cutremurul din Vrancea şi cele din Galaţi

Directorul ştiinţific de la Fizica Pământului: Posibilă legătură între cutremurul din Vrancea şi cele din Galaţi

06 Oct 2013   •   11:00
Directorul ştiinţific de la Fizica Pământului: Posibilă legătură între cutremurul din Vrancea şi cele din Galaţi

Directorul ştiinţific al INFP Mircea Radulian a declarat pentru România TV că seismul de duminică dimineaţă din Vrancea ar putea fi legat de seria de cutremure din Galaţi, însă este nevoie de cercetări. "Nu ne-am fi aşteptat să existe o legătură prea mare între ce se întâmplă în Vrancea şi ce se întâmplă la Galaţi, însă, având în vedere coincidenţa (...) eu, personal, cred că ar trebui să studiem acest lucru", a spus Radulian la RTV.

CITEŞTE: Harta care dă fiori României. Seisme fără precedent ameninţă Europa

" A fost un cutremur vrâncean de magnitudine moderată, care apare cu o frecvenţă de doi cinci ani. Este un cutremur care era de aşteptat să apară în zona Vrancea, statistic vorbind. Este cel mai mare cutremur din Vrancea din 2009, au mai fost şi 2005 două cutremure şi în 2004", a declarat directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului la România TV.

"La cutremurele astea nu sunt probleme. Ele se resimt într-un interval scurt de timp, câteva secunde, nu ai ce să faci. Doar îl simţi şi te sperii. Dacă e un cutremur mai mare, poate dura mai mult, până la un minut, un minut jumătate. În acel caz, oamenii nu trebuie să iasă din clădiri", a mai spus Radulian.

Citeşte mai multe despre posibila legătură Vrancea - Galaţi

×