x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dumitru Iliescu, fostul şef al SPP, va fi adus cu mandat la DNA

Dumitru Iliescu, fostul şef al SPP, va fi adus cu mandat la DNA

de Agerpres    |    22 Oct 2014   •   17:47
Dumitru Iliescu, fostul şef al SPP, va fi adus cu mandat la DNA

Dumitru Iliescu, fostul şef al Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), va fi adus cu mandat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din Bucureşti, el aflându-se în custodia procurorilor, au declarat surse judiciare.

Dumitru Iliescu este acuzat în dosarul în care sunt urmăriţi penal parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova. El este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi cumpărare de influenţă.

Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc a întreprins demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la anchetele penale DNA care îl vizau, promiţând în schimb că va determina diverşi funcţionari publici, asupra cărora are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu în aşa fel încât să obţină pentru persoanele care îl ajută cu astfel de informaţii diverse foloase necuvenite.

Hrebenciuc i-ar fi solicitat lui Dumitru Iliescu să obţină date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnică prin care s-a dispus interceptarea comunicaţiilor efectuate de el, durata unor astfel de mandate, dacă există posibilitatea de a fi prelungite măsurile de supraveghere tehnică, precum şi instituţia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, DNA sau Serviciul Român de Informaţii.

Luni, procurorii DNA au efectuat percheziţii la domiciliul său, conform unor surse judiciare.

×